Malmö vinner hyllningsmatchen

Inför matchen under lördagseftermiddagen hyllades en av Malmös största spelare genom tiderna, Jesper Mattsson. Det var en känslosam hyllning där både lagens fans hjälpte till att hylla Mattsson till skyarna.

Malmö vinner hyllningsmatchen med 3-1 mot Färjestad när man tar sin andra vinst i rad. En match som Hockeybladets Liam Eklöf beskriver som en perfekt ishockeymatch.

Matchrapport

Det första målet kommer tidigt i matchen, endast x minuter spelade då Victor Ejdsell gör mål på ett friläge. Malmö kommer däremot tillbaka i perioden genom att göra ett kvitteringsmål som Matias Myttenen trixar in pucken bakom Färjestadsmålvakten. I den andra perioden är det mycket känslor som kommer till ytan och det blir en del hetlevrade situationer i perioden. Men känslorna tog inte endast uttryck i tjafs och slag utan även i ett ledningsmål för Malmö. Ledningsmålet för Malmö kom när Carl Persson fick komma fri framför mål och avlossade ett felfritt skott upp i krysset bakom Färjestadsmålvakt Arvid Holm.

Den tredje perioden drivs av Malmö som gör en så när som perfekt tredjeperiod med puckar som studsar på mållinjen. Men i slutminuterna av den tredje perioden tar motståndarna målvakten vilket gör att Malmös Lars Bryggman kan göra det sista målet för matchen då slutresultaten var fastställt till 3-1. Malmö vinner alltså hyllningsmatchen.

Bra match, av domarna

Jag tycker att domarna i denna match förtjänar en hyllning. Domarteamet lyckas att hålla högt i tak under hela matchen samtidigt som de också lyckas att ta utvisningar när det blir ett övertramp, när den höga takhöjden är nådd.

Bra fem-mot-fyraspel

Även om man inte gör mål i sina powerplay chanser som man får så tycker jag att hemmalaget gör det bra. Man hittar farliga lägen och framförallt så lyckas mat hålla i pucken. Man är välplacerade och lyckas rulla runt som ett välfungerande powerplay skall. Mycket bra.

Malte Setkov

Han har bland annat varit på äventyr i allsvenska Kristianstad under säsongen men vilken match den två meter långa backen gör för Malmö. Han kommer till riktigt bra ytor genom en otroligt fin puckkänsla och med den stora kroppen som han har så tycker jag att man ska beundra hans fina sätt att förflytta sin kropp.

Fantastiskt rolig match

Överlag så var matchen otroligt rolig att se på med många chanser åt båda hållen och i sådana matcher är det också mycket känslor. Sådana matchen kan ofta bli fördärvade med att domarna hamnar i fokus, med det tycker jag inte att denna matchen blir. Jag tycker att denna matchen är en perfekt ishockeymatch.