Malmö vidare till kvartsfinal efter att ha avgjort i slutminuten

Det var vinna eller försvinna för Luleå när man tog emot Malmö i Coop Norrbotten Arena under måndagskvällen. Efter en jämnt och tajt match kunde Malmö avgöra i slutminuten genom Robin Alvarez som i och med målet tog Malmö vidare till kvartsfinal.

Matchen inleddes i ett högt tempo och båda lagen skapade flera heta chanser. Men matchens första mål skulle komma efter sju minuter då Malmös back Jens Olsson kunde peta in pucken i mål efter att ha följt med upp i ett anfall. Bara två minuter senare hade man utökat sin ledning till 2-0 efter en tilltrasslad situation där Malmös danske forward Nichlas Hardt kunde skicka in pucken på backhand. Men Luleå gav sig inte, man kom ikapp. Först reducerade man genom backen Craig Schira, strax efter var det dags igen. Denna gång var det Petter Emanuelsson som var sist på pucken.

Lång videogranskning

I den andra perioden vände Luleå på steken och man tog sig in på Malmös mål vilket skapade stora problem i försvaret för gästernas del. En minut in i perioden hade man vänt matchen och för första gången i matchen var man i förarsätet. Han gjorde sitt andra mål för kvällen, Petter Emanuelsson. I mitten av den andra perioden skulle Malmö kvittera när Nils Andersson skickade in ett handledsskott ribba in bakom Joel Lassinanti som bytte ut sig själv efter det målet. In kom Filip Gustavsson och det verkade ge en effekt när Luleå hade gjort 4-3, men målet dömdes bort efter en lång videogranskning på grund av att en Luleå-spelare ansågs ha stört målvakten Oscar Alsenfelt.

Avgjorde med endast 37 sekunder kvar

Istället kunde Malmö utöka sin ledning i den tredje perioden då Fredrik Händemark gjort mål i boxplay efter en läcker soloprestation. Matchen böljade åt båda håll och och med endast 37 sekunder kvar av matchen kom avgörandet. Robin Alvarez åkte in i zon, smällde av en kanon, rätt upp i krysset, och det skottet skickade Malmö till kvartsfinal.

Luleå HF – Malmö Redhawks 4-5 (2-2, 1-1, 1-2)
0-1 (07.53) Jens Olsson (Frederik Storm, Nichlas Hardt)
0-2 (10.04) Nichlas Hardt (Frederik Storm, Erik Forsell)
1-2 (11.51) Craig Schira (Johan Harju, Julius Junttila)
2-2 (15.56) Petter Emanuelsson (Johan Harju, Daine Todd)
3-2 (21.06) Petter Emanuelsson (Jan Sandström, Andreas Falk)
3-3 (28.41) Nils Andersson (Fredrik Händemark, Andreas Thuresson)
3-4 (46.03) Fredrik Händemark (utan assist)