Malmö vann toppstridsmatchen – vände i tredje perioden

Det är 22 dagar sedan de drabbade samman senast. Då vann Frölunda. I eftermiddags stod lagen mot varandra på nytt inför 6681 åskådare i Malmö Arena.

Lördagseftermiddagen bjöd på en mycket underhållande match mellan tabelltvåan Malmö och tabelltrean Frölunda och det var till slut Malmö som gick segrande ur.

Målrik och tempostark inledningsperiod

Det var en underhållande förstaperiod med många målchanser och mycket fart som publiken i Malmö Arena bjöds på, och det var hemmalaget som fick en smakstart på perioden. Redan efter en och en halv minuts spel sköt Johan Olofsson in Skåneklubbens ledningsmål efter att han snappat upp pucken från Frölundas Samuel Fagemo. Trots att hemmalaget förde spelet inledningsvis kvitterade Frölunda. Ryan Lasch pressade och tog pucken av Malmöbacken Malte Setkov på hemmalagets blålinje, och sköt sedan in kvitteringen mellan Malmömålvakten Oscar Alsenfelts benskydd.

Men Malmö replikerade några minuter senare. Frederik Storm tog fart och stod för fin soloprestation när han bröt in från högerkanten och knäppte upp i pucken mot borte krysset. När signalen för periodvila ljöd visade resultattavlan 2-1 och skottstatistiken löd 15-8, vilket speglade perioden bra.

Frölunda vände i andra perioden

Om det var Malmö som var bäst i inledningsperioden var det Frölunda som var bäst i den andra och periodens skottstatistik skrevs till 7-15. Bortalaget stod för en mycket fin period och gjorde två raka mål. Det första gjordes efter nio minuters spel när Chey Ganoway spelade fram en fristående Joel Lundqvist som sköt in gästernas kvitteringsmål. Ledningsmål gjordes genom Samuel Fagemo som tryckte in en retur från Alsenfelt. Resultatet var 2-3 efter två spelade perioder.

Mittenperioden bjöd också på flertalet heta känslor och det var flertalet gånger som dagens huvuddomare Morgan Johansson och Patric Bjälkander fick lugna ner upprörda spelare.

Malmö vände och vann i tredje perioden

Tre minuter in i tredje perioden utjämnade Malmö resultatet till 3-3 genom Henrik Hetta som från vänstersidan tryckte in pucken högt bakom Frölundamålvakten Johan Gustafsson. Men det skulle komma mer från Malmö. Med sex minuter kvar av perioden avlossade Anton Mylläri ett skott från blålinjen, Gustafsson räddade men på returen var Fredrik Händemark hetsast och han petade ganska ostört in 4-3 för hemmalaget. Med tre minuter kvar av perioden ådrog sig den tidigare Malmöspelaren Rhett Rakhshani en utvisning och denna tog Malmö vara på. Martin Janohls avlossade en hårt skott från högersidan av målburen och pucken letade sig in i mål mot borte stolpen.

Med en minut kvar av perioden begärde Frölunda, med Roger Rönnberg i spetsen, timeout och man tog även ut Gustafsson och spelade sex mot fem men gästerna lyckades inte få in pucken och när slutsignalen ljöd var resultatet 5-3, vilket innebar att Malmö tog revansch efter förlusten för 22 dagar sedan.

Skottstatistiken i avslutningsperioden slutade 10-2 och när skottstatistiken summerades totalt blev den 32-25.

400 matcher i Malmötröjan för Jens Olsson

Eftermiddagens match blev den 400:e i Malmötröjan för backen Jens Olsson. 33-åringen, som även spelat i klubbens J18- och J20-lag, har totalt spelat 358 SHL-matcher och 278 matcher i HockeyAllsvenskan. Till stående ovationer hyllades backen inför matchen.