Malmö vände med endast minuter kvar och vann

Det såg länge ut som att Brynäs skulle ta sin tredje raka vinst denna kväll i Malmö Arena. Men hemmalaget pressade på ordentligt, spelade smart och vände 1-0 underläget till 2-1 i slutminuterna.

Det var ett Malmö som spelade starkt från början till slut som ikväll tog tre poäng på hemmaplan. Men efter en mållös förstaperiod och ett ledningsmål av bortalaget såg det inte ljust ut för Skånelaget trots ett starkt spel.

Målet gick obemärkt i mer än 30 sekunder men vid nästa avblåsning kunde man konstatera att det man från början trodde var en klockren träff i stolpen faktiskt var en puck rakt in i mål av Oskar Lindblom.

Bägge lagen hade vassa lägen, Malmö några fler än Brynäs, men kvitteringen dröjde. Hemmalaget skulle först klara av fem minuters spel i numerärt underläge. Det var Frederik Storm som fick kliva av isen efter en huvudtackling på Jesper Jensen.

Det var inte förrän Ilari Filppula, som haft det lite svårt med poängproduktionen de senaste matcherna, till slut klev fram och smällde in pucken bakom Rautio i Brynäskassen som Malmö visade vad de verkligen gick för.
– Roligt och bra att producera. Jag vet att det förväntas av mig, säger Filppula till C More.

Mindre än två minuter senare kunde Fredrik Händemark avgöra matchen. Även där passade Ilari Filppula på att producera när han noterades för en assist.
– Det är uppenbarligen en skön känsla. Vi har inte vunnit på ett tag så jag är glad att vi kunde få de här tre poängen, säger Filppula till C More.
– Jättebra av oss att kliva fram i den sista och vinna. Jag tycker att vi spelade bra och förtjänade tre poäng.

Och Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin var inte speciellt nöjd över kvällens prestation när han pratade med C More efter matchen.
– Vi spekulerar lite för mycket inför 1-1 målet och sedan drar vi på oss en utvisning och vi vet att dem är vassa i powerplay.
– Det här är en jäkla tuff förlust när det blir såhär i slutet av matchen.

Malmö Redhawks – Brynäs IF 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)0-1
(24:01) Oskar Lindblom (Jesper Jensen)
1-1 (56:01) Ilari Filppula (Nils Andersson, Erik Andersson)
2-1 (57:52) Fredrik Händemark (Andreas Thuresson, Ilari Filppula) spel fem mot fyra
Skott på mål: 29-19
Utvisningsminuter: 25-8
Domare: Linus Öhlund, Mikael Sjöqvist
Linjemän: Ludvig Lundgren, Alexander Waldejer
Publik: 6170

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN