Malmö skrällde igen – tar kommandot om matchserien

När Malmö gästade Växjö under tisdagskvällen skrällde man återigen. Efter en jämn match drog gästerna det längsta strået och tar där med kommandot i matchserien. 

Gästerna inledde piggt, men hemmalaget svarade upp. Chansmässigt var backen Philip Holm också mycket nära för Växjö, men skottet styrdes via ett Malmöben strax utanför. Det var också laget som inledde piggast som skulle ta ledningen när Fredrik Storm tog chansen efter att ha utnyttjat en omställning. Dansken sprätte dit pucken i krysset och 0-1 var ett faktum.

Everberg åkte ut efter fult tilltag

Siffrorna skulle ändras snabbt. Efter bara 1.35 på klockan styrde Linus Fröberg med magen in kvitteringen. Växjö var på gång och skapade flera heta chanser, men lagets tidigare målvakt, numera Malmö-målvakten Christopher Nihlstorp stod i vägen. Istället åkte hemmalagets Dennis Everberg ut på ett match penalty efter att ha satt klubban i ansiktstrakten på Malmö-backen Nils Andersson. I det efterföljande numerära överläget tog Malmö chansen när Ilari Filppula kunde skicka pucken i nät via en Växjö-klubba. Hemmalaget tryckte på för en kvittering, men istället skulle Christoffer Forsberg kontra in 1-3 efter att ha varit fri med målvakten Joacim Eriksson.

Växjö nära ny upphämtning

Siffrorna jämnades snabbt ut i mittperioden, för efter bara 1.35 styrde Linus Fröberg med magen in kvitteringen. Växjö var på gång, men bara minuten senare åkte laget på en smäll då Dennis Everberg åkte på ett match penalty efter att ha satt klubban i ansiktstrakten på Nils Andersson. Malmö tog vara på den chansen och i spel fem mot tre slog Ilari Filppula turligt 1-2 i nät via motståndarklubba. Växjö svarade upp bra på underläget och lade in en vårdslös offensiv, men mitt i den kontrade Christoffer Forsberg in 1-3 via ett friläge.

Precis som i mittenakten dröjde det bara en och en halv minut innan Växjö i slutperioden hade nätat, denna gång genom Josh Hennessy på en magisk framspelning av Jeff Tambellini. Malmö hade sedan ett moment där laget radade upp chanser, men Eriksson svarade för ett par svettiga räddningar. Men målvakten skulle få kapitulera ännu en gång, då Rhett Rakhshani efter videogranskning fick sitt 2-4 mål godkänt. Med endast 28 sekunder kvar reducerade Växjö till 3-4 snyggt gjort genom Robert Rosén. I slutsekunderna var Växjö mycket nära kvitteringsmålet, men Malmö lyckades hålla undan och vinna matchen. Det betyder 2-1 i matcher för skåningarna efter idel bortavinster.

– Det kändes verkligen som en slutspelsmatch och som en avgörande match. Det är en tät serie och alla matcher kan gå åt båda håll. Tack till Nihlstorp som kom in och räddade mycket, sen gjorde vi några mål framåt också, kommenterade Malmös Rhett Rakhshani för C More.

Växjö Lakers – Malmö Redhawks 3-4 (0-1, 1-2, 2-1)
0-1 (18.51) Frederik Storm (Jens Olsson)
1-1 (21.35) Linus Fröberg (Cory Murphy, Eric Martinsson)
1-2 (25.31) Ilari Filppula (Jens Olsson)
1-3 (39.32) Christoffer Forsberg (Kim Rosdahl, Nicklas Jadeland)
2-3 (41.34) Josh Hennesy (Jeff Tambellini, Erik Josefsson)
2-4 (49.11) Rhett Rakhshani (Nichlas Hardt, Fredrik Händemark)
3-4 (59.33) Robert Rosén (Jeff Tambellini, Eric Martinsson)
Skott: 24-25
Utvisningar: VHC 1×20 1×5 4×2 MIF 5×2
Domare: Tobias Björk, Linus Öhlund
Linjemän: Emil Wernström, Andreas Malmqvist
Publik: 5032

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN