Malmö Redhawks gör ställningstagande

I matchen mot Karlskrona HK visades en budskapsbanderoll upp av en supportergrupp inom Malmö Redhawks med en iögonfallande text på. Detta gör nu att Malmö Redhawks agerar med ett ställningstagande kring det hela på sin hemsida.

Det var alltså i matchen mot Karlskrona som banderollen hölls upp av ett gäng supportrar som kallar sig Fautores Malmö. Texten löd som följer: ”Fautores Malmö, Kors & Tvärs, Knullar Brudar, Dricker Bärs”.

Ställningstagande från Malmö

Detta har gjort att Malmö gått ut på sin hemsida med ett ställningstagande där man skriver i sin helhet:

 

  • Banderollen strider mot våra värdegrunder och det vi står för. Det blev också mycket upprört bland våra övriga supportrar på läktaren, när en grupp valde att hålla upp en banderoll med ett budskap som majoritet ej vill förknippas med. Banderollen var inte godkänd av Malmö Redhawks, vilket alla budskapsbanderoller skall vara.
  • Gruppen som även valde att sätta sitt namn på banderollen, är aktiva på läktaren och betyder mycket för att höja stämningen på läktaren. Det är viktigt att påpeka.
  • Som en åtgärd av detta kommer Malmö Redhawks att förbjuda Fautores att synas med sin gruppbanderoll framför Malmö Redhawks klack. Om den står som en symbol framför vår klack, så finns det människor som inte vill stå bakom vad den gruppen står för och hur de uttrycker sig verbalt och på banderoller.
  • Tröjor, viftflaggor och tvåpinnsflaggor med gruppens symboler kommer dock att vara tillåtet, då det är varje individ som bär upp dessa som gör valet att stå för gruppen.

I och med detta så vill Malmö främja en positiv stämning på läktarna. Beslutet gäller för resten av säsongen och man håller en dialog med sin officiella supporterförening Redhawks Support som står bakom beslutet och inte vill förknippas med såna här banderoller.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN