Malmö Redhawks förstärker med Stanley Cup mästare

Malmö Redhawks meddelar i sitt pressmedelande att man stärker upp laget under den avslutande tredjedelen av SHL. Forwarden Adam Burish är klar för resterande del av säsongen.

Det är en tuff energispelare som kompletterar vårt lag på ett bra sätt. Med de skador vi har så vill vi stärka upp truppen och vi vet att Adam kan hjälpa oss. Han är inne i spelet i SHL och har gjort 13 minuter per match i serien de senaste månaderna, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Den nyss fyllda 33-åringen kommer närmast från spel i Växjö Lakers, där han har svarat för ett mål och fem assist på 19 spelade matcher. Burish besitter stor rutin från absolut högsta nivå. Under sina nio säsonger i NHL har han noterats för 378 matcher och spelat ytterligare 38 matcher i Stanley Cup-slutspelet. Våren 2010 lyfte han också Lord Stanleys pokal tillsammans med resten av Chicago Blackhawks.

Han kommer hit så fort som möjligt och är förhoppningsvis spelklar till matchen mot Djurgården nästa fredag, berättar Sylvegård.

Under säsongen har Adam Burish också spelat tre matcher med de amerikanska landslaget, där han även var utsedd till lagkapten.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN