Malmö lånar in förre juniorlandslagsmannen

Oscar Alsenfelt gick ut med skadekänningar i gårdagens match mot Växjö. Därför tvingas Malmö låna in Moras målvakt till morgondagens bortamatch mot Leksand.
– Han är ett framtidsnamn i målvaktssverige, säger Henning Solberg.

Malmö lånar in Moras unge målvaktstalang Olof Lindbom i bortamatchen mot Leksand imorgon lördag.

– Olof är en ung och talangfull målvakt som varit framstående i sin årskull under många säsonger. Han är ett framtidsnamn i målvaktssverige. Sin unga ålder till trots så har han hunnit skaffa sig mycket erfarenhet via spel i både HockeyAllsvenskan och juniorlandslagen, säger Henning Sohlberg målvaktstränare i Malmö till klubbens hemsida.

Skada på Alsenfelt

Malmös ordinarie förstemålvakt Oscar Alsenfelt utgick efter den första perioden mot Växjö igår och har lämnat truppen för att åka till Malmö för en närmare undersökning av skadan.

Lånet av Lindbom gäller endast matchen borta mot Leksand imorgon, trots det öser Malmös målvaktstränare komplinmanger över talangen. Han är också tacksam för att Mora låter honom vara med i Leksand under matchdagen.

– Vi var på is tillsammans under en vecka i somras och där imponerade han på mig. Jag ser fram emot att få låna honom under några timmar och vi är också otroligt tacksamma för att Mora IK, med Peter Iversen i spetsen, hjälper oss i den här situationen, säger han.

Matchen Leksand-Malmö startar klocka 15.15 och du ser matchen på C More.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN