Malmö förevigar backlegendar – hissar tröjan

Malmö Redhawks legendar Mats Lusth kommer få sin tröja hissad i taket inför matchen mot Färjestad. Backen var med och tog upp laget ända från division ett.

En cermoni ska äga rum i Malmö Arena när Mats Lusth ska hyllas för sina insatser i Malmö Redhawks. Backen ska få sin tröja nummer 66 hissad i taket inför nedsläppet mot Färjestad under torsdagskvällen. Mats Lusth har varit aktiv i föreningen som både tränare och spelare. Hela nio säsonger och två SM-guld fick han med på meritlisten från klubben från sin backposition. Han var även en viktig pusselbit på ledarsidan när Malmö åter igen tog klivet upp i SHL.

Ger laget en boost

Malmös assisterande tränare Martin Filander hoppas att tröjhissningen kan ge laget och hela arenan en positiv boost. Men han understryker även vikten av att göra dagen minnesvärd för klubbens legend.

– Ja, jag hoppas det. Det vore roligt om det kommer riktigt mycket folk för att hylla Mats Lusth och förgylla hans stora dag, att det dessutom kan ge en extra boost till spelarna och oss på bänken. Och att vi kan bjuda tillbaka genom att vinna för honom och de hedersgäster han bjudit in till matchen, säger Martin Filander till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN