MALMÖ: En riktig femetta mot Djurgården

Det blev en riktig femetta för Malmö i storstadsmötet med Djurgården. Detta trost en tung start.

Det blev en riktig femetta för Malmö när laget krossade formstarka Djurgården. Malmö hade läst på Djurgårdens spelstil och formstarka stockholmarna åkte på den först nollpoängare i SHL år 2020.

Tung start

Det tog hela 14 minuter innan hemmalaget fick iväg det första skottet mot motståndarmålet. De ledde Djurgården med 1-0 efter ett konstmål av Michael Haga. Efter tog Malmö över taktpinnen.

Vändningen startade när backen Adam Ollas Mattsson, tidigare i Djurgården. lägger en flippuck mot Djurgårdens mål. Pucken hamnar i bakhasorna på lagkaptenen Fredrik Händemark, som upptäcker pucken och klipper till. Det var Händemarks första mål mot Djurgården på 19 försök.

Forsättningen

I den andra perioden var det ett helt annat Malmö som visade sig på isen då man lyckades att trycka tillbaka Djurgården och skapa långa anfall. Genom att trycka ner Djurgården kunde hemmalaget göra både 2-1 och 3-1 innan perioden var över.

I den tredje perioden bevakade Malmö ledningen på ett effektivt sätt. Trost att Djurgården pressade på vann Malmö även den tredje perioden med 2-0. Det sista målet som fullbordade femettan kom när Axel Wemmenborn lyckats pricka in 5-1 i tom målbur.

Nyckeln till segern

Malmö grundlade segern i andra perioden, då de tog över matchbilden helt. .

Grinigt

Malmö vinner kvällens möte, men det är värt att notera att det fanns en match i matchen, det fysiska spelet. Djurgårdens representerades av Patrik Berglund och Dick Axelsson och Malmö representerades lagets ledare Emil Sylvegård, Fredrik Händemark och Lars Bryggman.

Djurgårdens svit på åtta raka segrar bröts och laget saknade tre viktiga pjäser.