Målkalas när Rögle vann Skånederbyt

Ikväll var det dags igen. Ett hett Skånederby mellan Rögle och Malmö ägde ikväll rum i ett fullsatt Lindab Arena i Ängelholm och det var hemmalaget som gick segrande ur.

Ikväll spelades säsongens tredje Skånederby mellan Rögle och Malmö och inför 5051 åskådare i Lindab Arena tog hemmalaget revansch för straffläggningsförlusten mot Malmö den sjätte december, när man besegrade Malmö med 6-4.

Rögle spelförande i inledningsperioden

Det var Rögle som var klart hetast i den första perioden, men trots det var det Malmö som hade ledningen efter de första 20 minuterna. Båda lagens första mål gjordes av två backar. För Malmös del var det Tobias Ekberg som direktsköt in Malmös ledningsmål från högersidan efter en passning från Johan Olofsson. Rögles kvitteringsmål kom efter 16 minuters spel när Jonas Ahnelöv snappade upp pucken i offensiv zon och sköt in kvitteringsmålet.

Trots att Rögle styrde spelet var Malmö effektiva när man fick chansen. När klockan visade 18:12 tog SHL:s sydligaste lag ledningen på nytt. Denna gången var det Nichlas Hardt som var het framför Röglekassen och tryckte in 1-2-målet efter en kampsituation mellan Axel Wemmenborn och Kody Curran. Vi gick till första pausvilan med 1-2 på tavlan.

Jämnare mittenperiod

Mittenakten var betydligt jämnare än den första perioden. Hemmalaget fick en smakstart på mittenakten. Daniel Bertov avlossade ett skott som Trevor Mingoia styrde in framför Oscar Alsenfelt i Malmökassen.

Efter halva andra perioden fick Rögle ett två-mot-ett-läge. Simon Ryfors drev upp längst högerkanten och hittade en fri Nils Höglander på vänsterkanten. Den unga backen drog sedan till med ett direktskott i mål.

Med 26,2 sekunder kvar av andra perioden kvitterade Malmö. Emil Sylvegård åkte upp i offensiv zon, vann pucken och hittade Carl Persson som var placerad i slottet. Resultattavlan visade 3-3 inför tredje perioden.

Rögle gick vinnande ur

Fyra och en halv minut in i tredje perioden lade Lucas Elvenes in pucken mot Malmömålet. Pucken träffade Malmökaptenen Fredrik Händemarks klubba och letade sig in i mål. Åter igen fick Rögle en drömstart på perioden. Men precis som tidigare i matchen skulle vi få se en kvittering. Konstantin Komarek sköt mot en skymd Justin Pogge och ännu ett kvitteringsmål var ett faktum.

Men Rögle skulle på nytt ta ledningen. Daniel Widing fick friläge och förvaltade det väl när han la in pucken i nättaket bakom Alsenfelt. Två minuter senare utökade Rögle sin ledning till 6-4 genom Trevor Mingoia.

Med 46 sekunder kvar av perioden fick Malmö in pucken i mål men då målburen var flyttad dömdes målet bort. När slutsignalen ljöd stod det klart att Rögle vann säsongens tredje Skånederby.

När det återstod två minuter och 46 sekunder av tredje perioden begärde Malmö, med Peter Andersson i spetsen, timeout och man plockade Alsenfelt för att spela sex mot fem.

För lagen väntar nya matcher lördag. Rögle tar emot HV71 och Malmö reser till Karlstad för match mot Färjestad.