Mål i slutminuten gav Linköping tre poäng

Linköping vann ikväll på bortaplan mot Växjö med 3–2. Matchen såg länge ut att vara förlorad för östgötarna, som till sist lyckades vända 0–2 till 3–2 i matchens sista minut.

Matchen började något avslaget. Inget av laget skapade några jättevassa chanser, och den första perioden slutade mållös.

Everberg fortsatte briljera

14 sekunder in i den andra perioden tog Växjö ledningen genom Linus Fröberg. Sex minuter senare ökade hemmalaget på sin ledning till 2–0 genom Dennis Everberg. Everberg gjorde med det sitt 18:e mål för denna säsong. Linköping fick dock in en reducering i numerärt överläge med fyra minuter kvar av den andra perioden. Anssi Salmela gjorde det målet för gästerna.

Avgjorde matchen i sluminuten

Linköping kvitterade sedan till 2–2 i den andra perioden av Broc Little i spel fem mot tre. Matchen var jämn i slutet och det såg ut att gå till förlängning. Då klev Garrett Roe fram och avgjorde matchen med ett 3–2–mål med bara 59 sekunder kvar av matchen. Linköping vann till sist matchen med 3–2 och tar sig med det upp på en andraplats i tabellen.

Växjö Lakers – Linköpings HC 2–3 (0–0,2–1,0–2)
1–0 (20:14) Linus Fröberg (Tuomas Kiiskinen)
2–0 (26:41) Dennis Everberg (Emil Pettersson, Adam Brodecki)
2–1 (36:28) Anissi Salmela (Garrett Roe, Broc Little) spel fem mot fyra
2–2 (54:54) Broc Little (Andrew Gordon, Anssi Salmela) spel fem mot tre
2–3 (59:01) Garrett Roe (Niclas Lundgren, Broc Little)
Skott: 30–20
Utvisningar: VÄX:6×2 LIN:1×2