Lusth om Moras framtid: ”Vi vill spela finaler, det är målet”

Moras tränare drömmer om att leda Mora till final i framtiden. Ett steg på vägen är att etablera sig i SHL. För att göra det behövs en seger ikväll mot Frölunda.
– De kommer att vara tuffa hemma och är starka i anfallszon, säger Mats Lusth tränare i Mora.

Ikväll tar Mora emot hemmastarka Frölunda på Scandinavium. Dalalaget har haft bra matcher, samt träningar i Göteborg och ser fram emot kvällens match. Moras tränare Mats Lusth pekar på några saker som kommer bli viktiga ikväll.

– Vi vill hålla oss mycket i anfallszon där vi starka. I defensiven så gäller det att snabbt vinna tillbaka pucken, säger Lusth till Hockeybladet och fortsätter.

– Vi har inte heller några skadade utan alla är tillgängliga för spel. De som varit skadade är tillbaka nu så det känns bra.

Vikten att vinna tillbaka pucken kommer vara extra viktigt ikväll. Frölunda är väldigt starka i offensiven, framförallt när de får mycket utrymme.

– De kommer att komma med tre forwards i anfallsspelet och spela väldigt snabbt.

Frölunda är också ett bra powerplaylag vilket är en av deras största styrkor. Det kommer alltså bli viktigt för Mora att inte dra på sig för många onödiga utvisningar.

Höjt sig efter nyår

Laget ligger lite risigt till i tabellen och jagar just nu Örebro för att slippa kvala. Trots det är inte Lusth jätteorolig för ett eventuellt kvalspel.

– Det har vi inte tänkt så mycket på. Om vi hamnar i kval kommer vi fundera på det. Det viktigaste för oss är att fortsätta vinna våra matcher. Annars kommer det bli svårt.

Mora har förutom att spela bra hemma även höjt sig på bortaplan efter nyår. Lusth är nöjd med spelet som de visat upp senaste tiden, samtidigt som Örebro även spelat bra och tagit en del poäng.

Tar ett par säsonger

Mora är relativt nya i SHL och har inte riktigt lyckats etablera sig i SHL. Iallafall inte än. Men att etablera sig på riktigt tar ett par säsonger, och Lusth tar Rögle som exempel.

– De har spelat bra den här säsongen. Jag tycker även att vi börjat hitta vårat spel på ett bra sätt på slutet, säger Lusth.

Att få kontinuitet på den här nivån är väldigt viktigt. Det är något som Moratänaren menar är viktigt för att hålla sig kvar.

– Det är 52 omgångar och det gäller att ha så hög lägsta nivå som möjligt. Då är det viktigt att bli mer jämnare.

Siktar på att komma högt

Förutom att etablera sig i SHL, siktar Mora på placeringar högre upp i tabellen.

– Vi vill såklart komma så högt som möjligt, och även spela finaler. Det är målet, annars är det ingen idé att man spelar, avslutar Lusth om framtiden.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN