Luleå skrällde mot Växjö

Formsvaga Luleå vann hemma mot formstarka Växjö med 4-2 och bröt sin fem matchers långa förlustsvit.

Under den fösta perioden lyckades ingen av lagen skapa allt för många målchanser. 7-5 i skott till Växjös fördel. Trots några farliga målchanser lyckades Växjö ta ledningen 17.09 in i den första perioden. Geoff Platt drev in pucken i offensiv zon och avlossade ett slagskott som Filip Gustavsson inte lyckades ta med plockhandsken.

Luleå kvitterade tidigt i den andra perioden i powerplay. Craig Schira vann pucken i ena sarghörnet och tryckte sig fram till slottet och satte pucken i första krysset bakom Viktor Andrén i borta-kassen. Luleå tog sedan ledningen genom Karl Fabricius då Luleå vinner pucken i offensiv zon och Fabricius får iväg ett skott som Andrén inte kunde ta. 2-1 skulle sedan bli 3-1 då Luleå återigen fick visa vad de gick för i powerplay. Greg Schira gjorde sitt andra mål i matchen då han sköt ett dragskott från blålinjen som en skymd Andrén inte kunde göra något åt. Växjö lyckades sedan reducera till 3-2 i powerplay. Man hann spela powerplay i fyra sekunder innan Dennis Everberg med lite tur lyckades styra in ett slagskott från Olli Palola med ena handsken.

Den tredje perioden började med att Luleå utökade sin ledning till 4-2 genom Bill Sweatt som vann en puck i offensiv zon och hittade en lucka bakom Andrén. Efter Luleås mål fick Växjö chansen att reducera i powerplay, fick inte ihop något bra spel då Christian Jaros satt utvisad för hemmalaget. Växjö fick senare in i matchen ett friläge, men Olli Palolas skott-fint lurade inte Gustavsson i Luleå-kassen. Växjö gjorde ett försök att kvittera men man lyckades inte, trots att man plockade målvakten i slutet av den tredje perioden.

Kvällen vinst för Luleå betyder att man tog sin första vinst på de sex senaste matcherna och klättrade upp till en tiondeplats i tabellen.

Matchfakta: Luleå – Växjö 4-2 (0-1, 3-1, 1-0)
Period 1:
17.09 0-1 MÅL, Geoff Platt (Calle Rosén, Dennis Everberg)
Period 2:
20.39 Utv, Joakim Hilding (VÄX) 2 min (Hooking)
22.12 1-1 MÅL, Craig Schira (Jan Sandström, Julius Junttila)
25.54 2-1 MÅL, Karl Fabricius (Jacob Lagace)
28.41 Utv, Olli Palola (VÄX) 2 min (Interference)
29.56 3-1 MÅL, Craig Schira (Jan Sandström, Andreas Falk)
33.00 Utv, Andreas Falk (LHF) 2 min (Holding)
33.04 3-2 MÅL, Dennis Everberg (Olli Palola, Eric Martinsson)
34.26 Utv, Jan Sandström (LHF) 2 min (Interference)
Period 3:
43.31 4-2 MÅL, Bill Sweatt, (Jacob Lagace, Christian Jaros)
47.58 Utv, Christian Jaros (LHF) 2 min (Unsportsmanlike conduct)
59.36 Utv, Jan Sandström (LHF) 2 min (Slashing)

Publik: 3889

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN