LULEÅ: Klart med ny forward – samt utlåning

Luleå meddelar på sin hemsida att de kommer att låna ut Noel Gunler, som vill ha mer speltid. Nu är det också klart att Luleå kontrakterar den förre Röglespelaren Chris DeSousa.
– När det uppstod en lucka i truppen har vi valt att förstärka truppen, säger Stefan Nilsson.

Den kanadensiske forwarden Chris DeSousa är klar för spel i SHL igen. Han kom till Rögle under den förra säsongen och har varit klubblös sedan säsongsavslutningen. I och med att Luleå lånar ut 19-årige Noel Gunler har det upptsått en lucka i truppen som nu fyllts på snabbt.

– När det uppstod en lucka i truppen har vi valt att förstärka truppen med den kanadensiska forwarden Chris DeSousa. Han är en spelskicklig spelare som har tidigare erfarenhet av SHL och som kan användas både som center och ytterforward, säger Stefan Nilsson, general manager i Luleå till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det är positivt att vi kunnat hitta denna lösning tämligen snabbt och att den har kunnat genomföras på ett sätt där vi inte dragit på oss några ökade kostnader.

Lång försäsong

DeSousa har inte spelat några matcher sedan säsongen ställdes in i mars i våras. Nu har han tränat på och ser fram mot att spela matcher igen.

– Sedan förra säsongen avslutades har allt varit lite galet pga pandemin. Det har varit en väldigt lång försäsong sedan dess och jag är nu väldigt tacksam över att få köra igång på allvar, lära känna laget och börja spela matcher igen, säger Chris DeSousa till Luleås hemsida.

Till Brynäs

Brynäs lånar Noel Gunler från Luleå, det bekräftar sportchefen Michael Sundlöv i ett mejl till Brynäs privatpartner, skriver HockeySverige.se.

Han har dessutom skrivit på för nästa säsong med Gävleklubben.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN