Luleå hyllar tidigare NHL-svensken

Ikväll spelar Luleå sin första hemmamatch efter landslagsuppehållet och då passar man på att hylla en före detta Detroit-svensk.

Det är Luleå-ikonen Tomas ”Homer” Holmström som kommer att hyllas i Coop Norrbotten arena inför kvällens möte med Örebro.

Var med vid klubbens hittills enda SM-guld

”Homer”, som avslutade sin aktiva karriär 2012, har en lång NHL-karriär med fyra Stanley Cup-titlar och ett OS-guld på meritlistan. Han spelade Elitseriehockey med Luleå säsongerna 94/95 och 95/96 samt lockout-året 04/05. Det var 1996 klubben tog sitt hittills enda SM-guld och Tomas är stolt över att få ha varit med.
– Jag spelade ju bara i två år i Luleå, men det var två riktigt hektiska och framgångsrika år, säger Tomas till SVT.

”En stor ära”

Tomas Holmström är märkbart stolt över att hyllas på det här viset.
– Det är en stor ära, kul att man inte är bortglömd, säger han.

Under sina 15 säsonger och över 1000 NHL-matcher i Detroit blev han känd som en av NHL:s bästa spelare framför motståndarkassen. Han stod ofta och försökte skymma motståndarnas målvakt, styra in skott och peta in returer. Och visst längtar han tillbaka till USA efter alla år.
– Ja, hela familjen längtar tillbaka ibland. Kanske särskilt min fru och äldste son. Men det är fullt upp hela tiden. Jag har inte kunnat besöka ishallen i Luleå lika mycket som jag önskat men hoppas att det ska bli ändring på det i framtiden, säger Tomas Holmström.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN