Luleå drog längsta strået – amerikanen blev segerorganisatör

Luleå drog det längst strået i Malmö Arena efter en tät och intensiv hockeymatch. Tillställningen var länge oavgjord och förlängning fick skilja lagen åt till sist.

Många utvisningar präglades den första perioden av inledningsvis. Redan efter sex minuters spel hade Luleå dragit på sig två utvisningar. Malmö som är ligans bästa lag i spelformen, väntade inte med att utnyttja övertaget och gjorde 1-0 via Robin Alvarez. I slutet av perioden kommer bortalaget mer in i matchen och vaskar fram ett par goda chanser. Den bästa hade amerikanen Bill Sweatt med en styrning i stolpen.

Junioren fixade kvittering

Den andra perioden fortsatte precis som den första med ett högt tempo, men med ett aggressivare Luleå som gick för ett kvitteringsmål tidigt. Matchen är sevärd och lagen bjuder publiken på en intensiv och underhållande hockeymatch. Chanser skapas åt båda hållen och i slutskedet av mittakten håller Luleås Isac Lundeström sig framme och vispar in kvitteringen.

– Vi gör en mycket bättre andraperiod än den första. I tredje gäller det att vinna alla kamper och försöka få in någon puck där, analyserar unge Isac Lundeström till CMore i periodpausen.

Starten på den sista perioden fortsatte intensivt med kamp över hela banan. Luleå är det något hetare laget och trycker stundtals ner Malmö i egen zon, men utan att skapa något superhet målchans. Malmö växer in i perioden ju närmare slutet vi kommer, och i slutsekunden är Fredrik Storm nära att avgöra till hemmalagets fördel när han rundar kassen. Men Filip Gustavsson i Luleå täpper till i sista sekunden och tar matchen till förlängning.

I förlängningen avgörs dock allt redan efter dryga minuten genom forwarden Bill Sweatt, och Luleå åker hem med två poäng.

Malmö Redhawks – Luleå HF 1 – 1 (1-0, 0-1
1-0 (06.27) Robin Alvarez (Nils Andersson, Ilari Filppula), spel fem mot fyra
1-1 (38.40) Isac Lundeström (Einar Emanuelsson)
1-2 (61.06) Bill Sweatt (Ilari Melart, Jacob Legace)
Skott: 30 – 28 (7-9, 10-7, 13-11, 0-1)
Skott utanför: 23 – 15
Tekningar: 29 – 24
Tacklingar: 16 – 13