LJUNGH: ”Därför lämnar jag Djurgården”

Markus Ljungh befinner sig i Spanien på lagavslutning när Hockeybladet når honom över telefon. En källa med insyn bekräftar för Hockeybladet att Ljungh lämnar för HV71. Ljungh väljer själv att inte besvara frågan.
-Jag kan säga att det är en klubb i SHL men i respekt mot dem så låter jag klubben offentliggöra övergången.

Markus Ljungh har tillsammans med Djurgården haft en fantastiskt bra säsong. Dock tog den slut i semifinal mot Skellefteå. Nu befinner sig spelarna på en lagavslutning nere i Spanien. Hockeybladet når Markus Ljungh som själv bekräftar att han lämnar Djurgården för en annan SHL-klubb.

-I respekt mot klubben så kommer jag låta dem offentliggöra övergången. Det jag kan säga är att jag lämnar Djurgården för en annan SHL-klubb. Det kommer bli offentligt denna eller nästa vecka, säger Markus Ljungh från ett soligt Spanien.

Han berättar om resan tillsammans med Djurgården och hur enkelt det var att komma in i gruppen efter skadan.

-Vi hade en mentalt bra grupp under säsongen. Det var enkelt att komma in i den trots att jag var skadad i början. Säsongen gick bra både personligen och för laget. Vi gjorde verkligen allt för att komma så långt som möjligt, och vi hade en bra chans att göra det, tyvärr räckte det inte hela vägen.

Sociala biten avgjorde

Markus Ljungh är tydlig med att han kommer sakna Djurgården och gruppen han spelat med och det känns både sorgligt och tråkigt på samma gång. Men det var tillslut den sociala biten som avgjorde valet att inte förlänga med Djurgården och bytet till nya klubben.

-Jag har skapat väldigt många fina minnen under de sex åren jag spelat i Djurgården som jag kommer att är bära med mig länge. Och det känns såklart tråkigt och sorgligt att lämna grabbarna. Men det var den sociala biten som avgjorde valet. Familjen kommer alltid först och i samtal med den så bestämde jag mig för detta, det var i samtal med familjen som beslutet togs helt.

Inte hört något från agenten

Markus framfart i slutspelet har skapat diskussioner om att det eventuellt kan vara aktuellt med spel i utlandet. Något som Marcus själv förnekar.

-Jag har inte hört ett ord om detta från min agent. Där har det varit helt tyst, avslutar Markus Ljungh till Hockeybladet.nu

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN