LISTA: Veckans lag i SHL – vecka 48

Ännu en vecka har gått i SHL och det innebär att veckans lag ska tas ut. Hockeybladet listar ikväll veckans målvakt, backar och forwards från veckan som gick.
Målvakt – Jonas Gustavsson, Linköping

Det var bara två målvakter som stod tre matcher föregående vecka. En av dom som stod två matcher och gjorde det väldigt bra var ”Monstret”. Det blev vinst och en hållen nolla mot toppkonkurrenten Skellefteå innan det blev förlust mot Luleå. Men hans starka insatser gav laget chansen att vinna båda matcherna under veckan.

Back – Henrik Nilsson, Karlskrona

Här har vi en back som det inte skrivs några rubriker om i vanliga fall. Därför var det överraskande kul att han stod för tre poäng på tre matcher. Innan dess hade han skrapat ihop två assist på hela säsongen vilket säger en hel del. Bidrog till vinsten mot Malmö, men i dubbelmötet mot Färjestad blev det bara en poäng av sex möjliga trots bra spel från backens sida.

Back – Joel Persson, Växjö
När ska man sluta imponeras av Joel Persson? Med fyra nya assist var han delad etta av alla spelare under föregående vecka och han toppar hela SHLs poängliga bland backar. Det efter att ha gått från division ett! Imponerar mer och mer för varje dag.
Forward – Kevin Clark, Brynäs

Brynäs har kommit igång rejält på slutet. En anledning stavas att målkungen Clark fått fart på produktionen igen. Med tre mål och en assist har man en given plats på denna listan då han tillsammans med Persson var dom enda två spelarna som gjorde just fyra poäng.

Forward – Sakari Manninen, Örebro

Gör man hattrick så förtjänar man också en plats på listan efter en vecka med relativt knaper poängutdelning. I mötet mot HV71 gjorde den lille finländaren alla mål i matchen och bidrog därmed starkt till dom tre poängen som inkasserades.

Forward – Michael Lindqvist, Färjestad

Ytterligare ett nyförvärv som imponerar som kommit från ligorna under SHL. Lindqvist är sylvass framåt och mot Karlskrona var han en stor bidragande orsak till att man vann båda matcherna och tog fem av sex poäng. Med två mål och en assist och en fortsatt placering i toppen av SHLs poängliga hamnar man på den här listan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN