LISTA: Veckans lag i SHL – vecka 46

Det är söndag kväll och det innebär att veckans lag i SHL ska tas ut. Hockeybladet listar ikväll veckans målvakt, backar och forwards från veckan som gick efter landslagsuppehållet. Växjö får en stor roll den här gången.
Målvakt – Viktor Andrén, Växjö

Med två vinster på två matcher mot meriterat motstånd så gjorde Andrén en riktigt fin vecka och behöll sitt lag i toppen av tabellen. Han fick hoppa in i underläge 1-4 mot Karlskrona där man vann med 6-4. Sedan tog han hem segern mot Skellefteå. 93,33% och 28 räddningar gör att han tar plats här.

Back – Joel Persson, Växjö

Succén fortsätter. Att gå från division 1 direkt in i SHL och prestera på det här viset? Det är ofattbart, och ofattbart bra. Fem poäng i veckan som gick och en andraplats i den totala poängligan för backar är otroligt imponerande. Kommer han fortsätta såhär hela säsongen? Ett fantastiskt fynd som Växjö har gjort i Persson vet vi med säkerhet åtminstone.

Back – Linus Hultström, Djurgården
Börjar han komma igång nu? Han har en plan att följa, så att han ska vara som bäst framåt slutet av säsongen. Men när Marcus Högström blev magsjuk så ökade man på Hultströms speltid i toppmötet mot Växjö där han var riktigt bra. Small till med fyra poäng under veckan och nu snittar han 18:43 i speltid, kommer bara bli bättre ju länge säsongen lider.
Forward – Christoffer Törngren, Färjestad

Efter noll poäng på 18 matcher så fick han äntligen känna hur det är att göra mål igen i mötet mot Skellefteå där han gjorde 2+1 dessutom. Han följde upp det med ett mål mot Rögle och ett till som dömdes bort för hög klubba. Törngren sökte efter en större roll men har misslyckats hittills, var det detta som behövdes för att växa som spelare?

Forward – Elias Pettersson, Växjö

Det finns knappt några superlativ kvar för 19-åringen. Nu i ledning av hela poängligan tillsammans med Joakim Lindström. Började med att fylla år den 12e, innan han växlade upp mer och mer och var magnifik mot Skellefteå där det blev tre poäng. Sammanlagt sex poäng på veckans tre matcher och det är bara att njuta av ynglingens trollkonster innan han åker över Atlanten, för där lär han stanna i många år.

Forward – John Persson, Mora

Han stod för sitt andra hattrick för säsongen i mötet mot Rögle och har fått exakt den roll han ville ha efter bytet från Färjestad till Mora. 14 poäng på 19 matcher hittills, varav nio mål är starka papper. Första säsongen i FBK blev det 16 poäng, det är en notering han kommer slå med råge den här säsongen. Sex poäng på veckans matcher gör honom väl förtjänt av en plats på listan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN