LISTA: Veckans lag i SHL – vecka 39

Vi har avverkat ytterligare en vecka under 2017 och det är dags att utse veckans lag i SHL. Vilka spelare har utmärks sig så mycket att de tar plats i Hockeybladets lag?

Varje vecka under säsongen utser Hockeybladet veckans lag och nu är det dags att avslöja vilka spelare som tar plats den här gången.

Mycket Färjestad denna vecka

Det är inte konstigt att veckans bästa lag domineras av serieledarna Färjestad. Sex poäng av sex möjliga under veckan och bara en enda tappad poäng under hela serieinledningen. Även Djurgården har haft en bra vecka och det syns också på veckans lag.

Målvakt – Adam Reideborn, Djurgården

Två trepoängare och stabilt målvaktsspel ger Adam Reideborn platsen i veckans mål. I stor konkurrens med Växjös Viktor Fasth får Reideborn utmärkelsen denna veckan. Djurgårdens målvakt har höjt sig enormt och 94,64 i räddningspoäng under veckan är starkt.

Back – Jesse Virtanen, Färjestad

Två poäng och 41 minuters speltid på två matcher i veckan. Virtanen är en stor del i Färjestads lyft och starkt bidragande till en tät defensiv.

Back – Lawrence Pilut, HV71

Den 21–årige backtalangen är på väg mot det stora genombrottet. Mest speltid av alla i HV71 och tar plats en välförtjänt plats i veckans lag. Chansen finns att det kommer flera veckor med Pilut som en av veckans två backar.

Forward – Andreas Engqvist, Djurgården

Bär fram sitt Djurgården med 40 minuters speltid på två matcher i veckan. Tre poäng och plus fyra i plus/minus–statistiken. Tillsammans med René Bourque och Patrik Lundh bildar Engqvist en av SHL:s hetaste kedjor. Värvades för att göra poäng och han har inte gjort någon i Djurgården besviken där.

Forward – Johan Ryno, Färjestad

Kapten i serieledande Färjestad som endast tappat en poäng på de fem första matcherna. Fyra poäng, alla assist, under veckan. Det enda som saknas för Ryno är målproduktionen, men det fungerar ju bra att andra gör dem.

Forward – Michael Lindqvist, Färjestad

Tre mål och en assist på två matcher i veckan ger naturligtvis Michael Lindqvist en plats i veckans lag i SHL. Svårt att hålla honom utanför. För Lindqvist har steget mellan Hockeyallsvenskan och SHL blivit en succé, spelstilen passar bättre för den högre ligan.

Tränare – Johan Pennerborn – Färjestad

Har fått en smakstart som tränare för klubben som halkat efter i utvecklingen i flera år. Har i inledningen av säsongen lyckats att få laget att dra åt samma håll. Färjestad är en av de stora utropstecknen i serieinledningen och därför är Penneborn veckans tränare.

Håller du inte med? Välkommen att lista ditt egna lag i kommentarerna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN