LISTA: SHL:s tio bästa forwards

SHL-premiären närmar sig och lagen har i stort sett satt sina trupper inför säsongen. Hockeybladets Samuel Josefsson har rankat SHL:s tio bästa forwards. Håller du med? Hur ser din lista ut?

Vilken av SHL:s forwards toppar Hockeybladets skribent Samuel Josefssons lista över de tio bästa på positionen? Vilka är de andra nio i topplistan? Strax får du svaret. Hur ser din topplista ut?

Stjärnvärvningar

Spelare som Jakob Josefson, Andreas Thuresson, Nicklas Danielsson, Simon Önerud och Broc Little har återvänt till Sverige och SHL efter sejourer i utlandet. Framförallt Josefsson väljer att flytta hem till Sverige efter spel i NHL och senast i Buffalo Sabres där han inte fick nytt kontrakt. Dessa namn är bara några på min lista på ligans bästa forwards.

Listan

10. Andreas Thuresson, HV71

Tungt nyförvärv av Hv71 när man värvade hem Andreas Thuresson till SHL och 30-åringen kommer att visa sig högt i poängligan med sitt underbara spelsinne.

09. Olle Liss, Rögle

Olle Liss anslöt under avslutningen av säsongen förra året för Rögle där han imponerade med 14 poäng på 11 matcher i SHL. Det belönades med spel i Tre Kronor och jag tror att Liss kommer få ett stort lyft denna säsong.

08. Oscar Möller, Skellefteå

På åttonde plats listar jag Oscar Möller, han är alltid med i toppen av poängligan och ska ha en plats på sån här lista. En väldigt skicklig hockeyspelare med bra spelsinne och hyfsat skott

07. Dick Axelsson, Djurgården

Dick Axelsson återvände till SHL förra säsongen och Färjestad. Denna säsong valde 31-årigen att flytta hem till Stockholm och spel i Djurgården där han kommer vara en av de ledande spelarna och lyfta laget i tabellen.

06. Aaron Palushaj, Örebro

När Palushaj valde att lämna Brynäs för Örebro var en stor värvningsbomb i sommar. Med totala 45 poäng på 51 matcher förra året så får närkelaget en poängkung som ska hjälpa klubben att nå slutspel denna säsong.

05. Broc Little, Linköping

På femte plats sätter jag amerikanen Broc Little, han väljer att flytta tillbaka till SHL och Linköping efter bara en säsong i NLA i Schweiz där det blev bra poängutdelning med 36 poäng på 48 matcher för HC Davos. I Cluben har 30-åringen varit framgångsrik tidigare i sin förra sejour och då var lagets poängkung i tre säsonger.

04. Ryan Lasch, Frölunda

Strax utanför pallen sätter jag Frölundas Ryan Lasch som återvände till klubben förra säsongen och combacken i Göteborg blev stor poäng succe med 55 poäng på 52 matcher och en andra plats i poängligan. En spelare vars otroligt bra spelsinne och skridskoåkning kommer hjälpa Frölunda att slåss om SM-Guldet.

03. Joakim Lindström, Skelleteå

Längst ner på pripallen placerar jag Joakim Lindström, en spelare som så klart är given på en sån här lista. Med sitt fruktade skott och blick för spelet kommer han kanske leda Skellefteå till klubbens tredje SM-Guld.

02. Nicklas Danielsson, Brynäs IF

Som näst bästa forward väljer jag hemvändaren Nicklas Danielsson, han valde att flytta hem till Gävle och Brynäs efter många år utomlands. Klubben får här en poängkung, en powerplay specialist med ett bra skott men även bra spelförståelse som ska ersätta förra årets stjärna Aaron Palushaj bra denna säsong.

01. Jacob Josefson, Djurgården

Nummer ett på min lista och SHL:s bästa forward är Jacob Josefson som väljer att flytta hem till Djurgården och Sverige efter inte fått nytt kontrakt borta i Nordamerika. Där borta blev det sju säsonger i NHL för lagen New Jersey Devils och Buffalo Sabres men efter att svårt att ta en plats i Buffalo gör 27-åringen en nystart hemma i Stockholm där han kommer vara lagets första ledande center.

Läs mer om SHL>>>
De bästa målvaktsparen i SHL>>>
Tio bästa backarna i SHL>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN