LISTA: September månads stora besvikelser i SHL

September är över och lagen i SHL har spelat mellan fyra och sex matcher. På några ställen har det inte alls gått som förväntat. Hur ser det ut med tålamodet i vissa föreningar?

Nu är september slut och SHL har smugit igång där lagen har spelat mellan fyra och sex matcher. Tabellen kommer att halta fram till avslutningsveckorna i februari och mars. Det är tyvärr något vi fått lära oss att leva med. Hockeyn är inte ensamma i arenorna och back to back-möten gör att tabellen fortsätter att halta.

5. Skellefteå

Tippade i toppen, starten har verkligen inte varit på topp. Sex poäng på fem matcher och stundtals svajigt i försvaret. Det finns kapacitet i Skellefteå och frågan är om de bara är trögstartade den här säsongen också. Helt klart är att de saknar Hans Wallson som tränare och Lars Johansson som sportchef.

4. Tony Mårtensson, Linköping

Vände hem till SHL och Linköping med axlarna tyngda av förväntningar. Efter sex omgångar har 37-åringen endast mäktat med två poäng på sex omgångar. Snittpoängen är 0,33 per match. Det ska jämföras med Mårtenssons snitt innan den här säsongen. Då låg den på 0.84 poäng per match.

3. Brynäs

Förra säsongen i final, nu på kvalplats. Helt klart är att Brynäs inte acklimatiserat sig till lugne Roger Melin. Att byta från en duracellkanin i båset till en superlugn ledare tar tid. Hinner Melin få ordning på spelet innan han får gå? Brynäs vann senast, dock mot förväntade bottenlaget Örebro. Självförtroende är en färskvara, en seger kan vara vändningen för Gävlelaget.

2. Louie Caporusso, Brynäs

Den kanadensiske forwarden är i Gävle och SHL för att göra mål och ta sig till OS. Efter fem matcher har han stått för en passningspoäng och noll mål. Minus fem i plus/minus-statistiken och får endast sparsamt med speltid. Lossnar det inte för Caporusso kanske en trejd kan bli aktuell.

1. Frölunda

Tippade att köra över motståndet den här säsongen. Frölunda skulle leka hem SHL, efter fyra omgångar har laget endast en seger mot Karlskrona i andra omgången. Tio insläppta mål i de två senaste omgångarna är inte bra, endast Rögle är sämre bakåt i de två senaste omgångarna.

Bubblare i september

Rögle

Skåneklubben läcker som ett såll och har tvingats stärka med en ny målvakt. Kan Justin Pogge få ordning på målvaktsspelet. Stackars Emil Kruse, vart hamnar han när Ville Kolppanen kommer tillbaka?

Spelschemat

SHL gör inte uppehåll under hela OS på grund av att det är svårt att få ihop spelschemat – sägs det. Vissa lag har spelat sex matcher, andra har bara spelat fyra. Malmö spelade premiären och vilade fem dagar innan nästa match. Efter det vilade laget i två dagar och sedan fick de vänta en hel vecka innan match. Frölunda, Rögle och Örebro har haft exakt samma speldagar som Malmö. Senare under säsongen kan lagen spela upp till fyra matcher på en vecka.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN