LISTA: Hetaste mötena i mellandagarna

0
494
RANKING: Svenska lag i toppen bland Europas bästa lag
Foto: Bildbyrån
I mellandagarna spelas ett par riktigt spännande matcher. Det spelas flera derbyn och andra toppmatcher. Både i Hockeyallsvenskan och i SHL. Malmö mot Rögle – en klassiker, Luleå mot Frölunda – ett toppmöte. Det är bara några av de hetaste mötena i mellandagarna.

I Hockeybladets lista av de hetaste hittar vi flera olika möten. Ett par derbyn – AIK mot Södertälje, Malmö mot Rögle, Leksand mot Brynäs och Karlskrona mot Kristianstad. Men vi hittar också ett par toppmatcher – Luleå mot Frölunda, Modo mot Timrå och HV71 mot Frölunda.

Dag Mötet Tid
26-dec LuleåFrölunda 18:00
26-dec AIKSödertälje 15:15
28-dec MalmöRögle 15:15
28-dec LeksandBrynäs 18:00
29-dec ModoTimrå 15:00
30-dec HV71Frölunda 19:00
30-dec KarlskronaKristianstad 19:00

Matcherna i SHL

Luleå mot Frölunda ikväll kommer till att bli en riktigt spännande match. Där båda lagen spelar om att kunna ta över serieledningen. Om Färjestad tappar poäng ikväll betyder det att Luleå kan gå om Färjestad och då ha ett två poängs försprång. Det som däremot är viktigt att poängtera är att om Luleå vinner skaffar de sig ett fem poängs andrum till Frölunda.

Malmö som tar emot rivalerna Rögle på hemmais igen. Ett Skånederby. Det kommer bjudas på fart, känslor och tacklingar men även en sak som är sällsynt i Malmö Arena – det kommer att bli publikfest.

Leksand möter Brynäs, i ett Gävle-daladerby. Båda lagen är desperata på poäng. Gävlelaget Brynäs vill komma topp-tio så att de får spela lite slutspelshockey medans Leksand gör allt i sin makt för att försöka att hålla sig kvar i SHL. Det kommer till att bli ett av de hetaste mötena i mellandagarna.

HV71 tar emot Frölunda dagen innan vi firar nyår. Båda lagen som kämpar allt vad de har. Två lag som har chans till serievinst och även också möjligheten att ta hem titeln ”svenska mästare”. En riktigt toppmatch är framför oss.

Matcherna i Hockeyallsvenskan

AIK som gästas av Södertälje är också en spännande match. Men inte bara det, det är också ett länsderby. AIK Ligger just nu på 14:e placering i Hockeyallsvenskan och trots en vinst i matchen mot Södertälje kommer de att ligga kvar på 14:e plats då de ligger elva poäng bakom 13:e placerade Mora. Södertälje ligger däremot på 9:e plats, men även Södertälje kommer till att ligga kvar på en 9:e plats vid vinst. Då Karlskrona som ligger på 8:e plats har 6 poäng mer än Södertälje.

Modo tar emot Timrå, två otroligt spelskickliga lag som öser in mål. Om man gillar målrika matcher tycker jag definitivt att man ska kolla på matchen. Samtidigt så har båda lagen chansen att ta ett par kliv upp i topp-två för att förbättra sina chanser att nå SHL.

Karlskrona mot Kristianstad. Ett relativt nytt derby i Hockeyallsvenskan då Kristianstad tog steget upp på Hockeyallsvensknivå till denna säsongen. Ett Småland-skånederby båda lagen har endast en och en halv timme mellan varandra med bil. Det kommer att bli ett av de hetaste mötena i mellandagarna.

Fler möten

Såklart finns där också fler spännande möten, till exempel alla JVM matcher som vi har under mellandagarna. JVM kommer du att kunna följa i högsta grad genom Hockeybladet.

Sedan finns också fler spännande matcher under mellandagarna som inte är JVM eller de som är listade i listan ovan. Men de flesta kan du följa här på Hockeybladet. Håll koll på Hockeyallsvenskan här och håll koll på SHL här.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.