LISTA: Här är de tyngsta spelarförlusterna i SHL

SHL-premiären närmar sig och klubbarna har fått bygga om sina trupper inför säsongen. Hockeybladet rankar de tio tyngsta spelarförlusterna i sommar.

Efter förra säsongen tog slut i våras har många bra spelare lämnat sina klubbar för nya utmaningar. Vissa har tagit steget över andra sidan Atlanten men några har valt att byta miljö i SHL. Hockeybladets Samuel Josefsson rankar dom tio tyngsta spelarförlusterna för klubbarna inför säsongen 2018/2019.

10. Robert Rosen, Växjö

Robert Rosen valde att lämna Lakers efter klubben tog sitt andra SM-Guld i våras, Ny klubbadress blir HK Sochi. Ett tungt tapp för Växjö som tappar en stark ledare både på och utanför isen.

09. Dick Axelsson, Färjestad

Dick Axelsson valde att lämna Färjestad efter bara en säsong i klubben. Flyttlasset bar iväg till hem till Stockholm och Djurgården som blir ett väldigt tung förlust för Färjestad som tappar en så bra spelare till en rival.

08. Nils Andersson, Malmö

På åttonde plats listar jag Nils Andersson som valde att lämna Malmö för nya utmaningar. Planen var att lämna för utlandet men det var inget som lockade och det blev SHL-rivalen HV71 istället. Det svider nog för många Redhawks supportar

07. Markus Ljungh, Djurgården

Markus Ljungh var klar med Stockholm och det var dags att ta ett nytt kliv i karriären. Den nya utmaningen blir i rivalen HV71. En flytt som svider för Djurgårdssupportrarna som verkligen inte gillar när spelare lämnar för SHL-konkurrenter.

06. Aaron Palushaj, Brynäs IF

Palushaj svarade chockartad övergång när det stod klart att han nobbade Brynäs bud. Förra säsongens pongkung valde istället att skriva på för ligarivalen Örebro. Ett tungt tapp för Gävleklubben.

05. Lawrence Pilut, HV71

Lawrence Pilut är ingen oväntad förlust för HV71 och det räcker till en femteplats på min lista, att förlora lagets bästa back svider. Lawrence Pilut hade en magnifik säsong förra året och belönades med Salming Trophy som går till ligans bästa back. Något som senare ledde till ett kontrakt med Buffalo Sabres.

04. Pär Lindholm, Skellefteå

På fjärde plats rankar jag Skellefteås förlust av Pär Lindholm till Toronto Maple Leafs. En spelare som kommer saknas i Skellefteå med sitt poänggörande och sin ledarstil.

03. Jonathan Dahlen, Timrå

På första pallplatsen rankar jag förlusten av supertalangen Jonathan Dahlen. Han tar chansen i Vancover Canucks där han återförenas med ettan på min lista. Han avslutade tiden i Sverige med att spala upp sitt Timrå i SHL. En spelare som kommer vara saknad när nykomlingen ska slåss om nytt kontrakt.

02. Rasmus Dahlin, Frölunda

Som den näst tyngsta förlusten rankar jag Rasmus Dahlin. Det har pratats om honom runt om i hockeyvärlden i ett par år redan. Snacket har inte minskar inför hans NHL-debut med Buffola Sabres. Draftettan och supertalangen kommer att vara en tung förlust för Frölunda.

01. Elias Pettersson, Växjö 

Den tyngsta spelarförusten av alla är giver enligt mig. Elisas Pettersson fick sitt stora genombrott förra säsongen. När han nu återförenas med kompisen Jonathan Dahlén blir det i Vancover Canucks. Pettersson slog rookierekordet i ligan och vann också den totala poängligan i SHL i sin debutsäsong. En spelare som blir extremt svårt att ersätta.

Läs mer

LISTA: Tio bästa backarna i SHL
LISTA: Tio bästa forwards i SHL
LISTA: Tio bästa nyförvärven i SHL

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN