Lista: Fem utropstecken under säsongsupptakten

Det har bara spelats tre matcher av SHL-säsongen 2017/2018. Då passar Hockeybladet på att lista fem stora utropstecken under säsongsupptakten. 

Hockeybladet listar fem utropstecken

1. Rasmus Asplunds utvecklingskurva
Rasmus Asplund har tagit det klivet alla väntat på i Färjestad, iallafall under inledningen av säsongen. På tre matcher har den unga forwarden noterats för två mål och två assist. Asplund centrar Färjestads andrakedja med Dick Axelsson och Michael Lindqvist på varsin kant. 19-åringen visar god närvaro på isen och leder sin kedja på ett moget sätt. Fortsätter han så här, då är han förlorad till Buffalo Sabres till nästa säsong.

2. Malmö Redhawks fantastiska resa
Malmö Redhawks är på nytt ett lag att räkna med på allvar i landets högsta serie i ishockey. Skåningarna har precis påbörjat sin tredje säsong sedan återtåget till SHL och var redan förra året med och nosade långt in på vårkanten. Då var det bara föreningens andra säsong, och visserligen gjorde AIK detsamma och åkte ner något år senare igen. Det var då, och nu är nu. Hela föreningen är på en helt annan nivå och laget spelar sina hemmamatcher i en fantastisk arena. I sommar visade de också att de kan vara med och slåss om de allra största fiskarna på marknaden. Tumme upp för Redhawks!

3. Fantastiska talanger – klubbarna gör ett utmärkt arbete
Här tänker jag inte hylla en enskild spelare eller någon enskild förening. Jag lyfter på hatten för alla klubbar, i SHL som HockeyAllsvenskan. Varje match, får vi se nya spännande talanger som går in och tar för sig utan minsta respekt. De står för en respektlös hockey och ursäktar sig inte för att de tagit en gammal veterans plats i laguppställningen. Klubbarna gör ett fantastiskt jobb med sin utbildning med spelarna både på och utanför isen. Fortsätter de i den här takten, ja då behöver vi inte oroa oss särskilt mycket för svensk hockeys framtid.

4. Gubbarna levererar som aldrig förr
Det är inte bara våra ungdomar som gör det bra. Våra gubbar i SHL visar att det fortfarande är de som bestämmer ute på arenorna runt om i landet. Efter tre omgångar är de fem främsta poängplockarna 30 år eller över, och är stora veteraner i sammanhanget. Joakim Lindström, Ryan Lasch, Janne Pesonen, Tuomas Kiiskinen och Dick Axelsson. I NHL snackas det om uttrycket ”young mans game” och pekar på hur de unga tar över sporten mer och mer. Ja, som jag skrev innan, så är våra talanger ruggigt bra. Men de får att vänta lite med att sitta på den allra högsta tronen. Den är för närvarande upptagen av gubbarna.

5. Färjestads hyllningsceremoni
Här tog Färjestad hela grejen med att hylla gamla hjältar till en ny nivå. Tidigare har dessa ceremonier mest känns väldigt platta, krystade, och alla väntar egentligen bara på att matchen ska starta. Färjestad gav Rickard Wallin precis vad en spelare med hans dignitet av karriär förtjänar. Nu hoppas jag att alla klubbar tar efter och hyllar sina ikoner på samma fina sätt. Det är på det sättet som man bygger starka föreningar med mytomspunna legendarer som den nya generationen ska se upp till. De ska tänka; att just det där vill jag också vara med om, en vacker dag.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN