Lista: Fem stjärnor från Hockeyallsvenskan – nu ska de leverera i SHL

De var stora stjärnor under den gångna säsongen i Hockeyallsvenskan för sina klubblag. Nu ska de ta nästa kliv och leverera i SHL. Hockeybladet listar de hetaste nyförvärven från Hockeyallsvenskan till SHL.

Pierre Engvall, från Mora IK till HV71
Tillsammans med Mathias Bromé, Jacob Nilsson och Amerikanen, Kevin Goumas, var Pierre Engvall en av lagets många offensiva stjärnor. Den 194 cm långa forwarden stod för en strålande säsong och visade med sina 40 poäng och 21 mål fina kvalitéer. 21-åringen har sedan tidigare, två matcher i SHL på meritlistan från tiden i Frölunda som junior. Hur många mål kan han bidra med hos de regerande mästarna?

Henrik Larsson, från BIK Karlskoga till Brynäs IF
Hockeyallsvenskans poängbästa back, Henrik Larsson, lär att bli något extra att vila ögonen på i vinter för Brynäs fans. 40 poäng på 52 matcher från blålinjen är siffror som avslöjar vilken offensiv talang Henrik Larsson besitter. Den 22 år gamla backen mäter endast 171 cm och kommer behöva förlita sig på sin spelförståelse och fart för att hänga med en hel säsong i SHL. Ett backpar med Ryan Gunderson och Larsson har potential att bli hela ligans mest underhållande backduo. En och annan piruett på blålinjen kan vara att vänta i Gavlerinken.

Elias Pettersson, från Timrå IK till Växjö Lakers
Finns det någon annan spelare i SHL som kommer ha mer press på sig än Elias Pettersson? Kanske, men han kommer utan tvekan vara en av dem som förväntas leverera i sin nya klubb. Sommarens femma i NHL-draften har en strålande säsong bakom sig i Timrå IK. 41 poäng på 43 matcher är ett poängsnitt som är smått galet för en 18-åring i landets näst högsta seniorliga. Att hans bror, Emil Pettersson, gjorde succé i Växjö Lakers kommer inte heller att minska pressen på den gänglige forwarden när pucken släppts i september.

Michael Lindqvist, från AIK till Färjestad BK
Under flera år har Färjestad sökt med lykta och ljus efter en naturlig målskytt som kan sätta ett par puckar även när spelet hackar. Har klubben och nya sportchefen, Peter Jakobsson, hittat det i AIK:s poängkung från förra säsongen? Det är inte skrivet i sten, men potentialen finns där. Får högerskytten speltid i lagets toppkedjor med andra offensiva spelare, så kan han snabbt bli en ny publikfavorit i Karlstad. Michael Lindqvist har dessutom en hel SHL-säsong med AIK från säsongen 2013-2014 på meritlistan. Det kan bli en stor fördel när han ska hitta rätt i den lite större SHL-kostymen.

Victor Ejdsell, från BIK Karlskoga till HV71
Säsongens överlägset största utropstecken i Hockeyallsvenskan behöver knappast någon större presentation. Sanslösa 57 poäng på 50 matcher är ett facit som fick halva NHL att börja dregla över den kraftfulla centern. Även landets toppklubbar i SHL ställde sig på kö för att få charmera Värmlänningen. Ejdsell som har erfarenhet av SHL-spel sedan tidigare i Färjestad, nobbade sin gamla klubb för rivalen HV71. Nu förväntas 22-åringen vara en av de ledande figurerna som ska försvara guldet i Jönköping. Hur många poäng och mål får de högljuda supportrarna i Kinnarps Arena se från hans klubba i vinter?

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN