Home Klubbar Brynäs LISTA: Fem spelare som kan vara aktuella för SHL

LISTA: Fem spelare som kan vara aktuella för SHL

0

Den 15 februari är sista datumet för SHL-klubbarna om de vill knyta till sig en sista pusselbit till lagbygget. Hockeybladet listar fem spelare som kan vara aktuella till klubbar som vill gå långt eller räddas från degradering.

1. David Ullström (kontraktslös)
Den 27 år gamla forwarden David Ullström har inte spelat i SHL sen säsongen 2009/2010. Då blev det SM-guld med HV71 innan karriären fortsatte i Nordamerika och sedan KHL. Den här säsongen har det dock bara blivit tre matcher i KHL och Dinamo Minsk för Ullström, som sen också blev utköpt i januari efter stora skadeproblem. Senaste tiden har flertalet rykten placerat honom som aktuell för en återkomst i HV71. Men fortfarande pågår dock hans rehabilitering och det återstår att se om han hinner bli frisk innan deadline

2. Richard Gynge (Neftekhimik Nizhnekamsk, KHL)
Vilken klubb vill inte ha en glödhet målskytt? Richard Gynge går mot sin bästa säsong i KHL under karriären och har fullkomligt öst in mål under säsongen. Riktigt lika bra har det inte gått för hans lag Neftekhimik Nizhnekamsk som ligger utanför slutspel. Tidigare har Djurgårdens sportchef öppnat för att hitta en målskytt och kanske vill Växjö bredda truppen för pengarna de fick in för Geoff Platt. Leksands fans ser nog honom som ett perfekt komplement till Mattias Ritola. En sak är dock klar, Richard Gynge blir inte gratis att lösa.

3. Markus Svensson (Spartak Moskva, KHL)
Två SM-guld och fina landslagsmeriter. Markus Svensson är en målvakt som säkerligen många klubbar i SHL skulle vilja ha som sista utpost. Burväktarens säsong i Spartak Moskva har dock inte varit någon supersuccé för varken honom själv eller laget. Topplagen i SHL har det dock bra ställt med sina målvakter, men lagen under lär söka med lykta och ljus för att hitta en gedigen etta. Niklas Sundblads förtroende för Julius Hudacek verkar inte vara stort, kanske vill han stärka upp truppen för att vara med och fightas om en plats i slutspelet?

4. Patrik Zackrisson (HC Lugano, NLA)
Förra säsongen var den gode Patrik Zackrisson en av Skellefteås främsta spelare. I år har den landslagsmeriterade centern dock tvingats sitta vid sidan av i sin klubb Lugano. Den schweiziska ligan är reglerad som så att klubbarna inte får spela med hur många utländska spelare de vill. Kanske kan det öppna för en återkomst innan fönstret stänger. Ett gäng klubbar lär vara intresserade av en tvåvägsspelare av hans kaliber som kan bli extra viktig i täta slutspelsmatcher.

5. Sakari Salminen (Jokerit, KHL)
Den extremt målfarliga finnen Sakari Salminen slog igenom med dunder och brak i finska Liiga för några år sedan. Säsongen 2012/2013 gjorde han 55 poäng på 54 för Kalpa i Finland, det följde han upp med en stark debutsäsong i KHL och sköt 48 poäng på 54 matcher. I år har det dock gått betydligt tyngre för Salminen i KHL och Jokerit. Klubben brottas med ekonomiska problem och ligger nära att missa slutspelet. Kanske kan det få lagledningen att öppna för att köpa ut Salminen som förstärkte Växjö Lakers förra året. Målskyttar är ett hett villebråd och flera klubbar lär anmäla sitt intresse om det blir verklighet.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.