Home Klubbar Brynäs LISTA: Fem bästa spelarna i SHL, del 3:3

LISTA: Fem bästa spelarna i SHL, del 3:3

0

Mångder av spelare i SHL har under seriens gång utmärkt sig med strålande prestationer. I en artikelserie i tre delar, listar Hockeybladet de fem bästa på varje position.

Sist ut på Hockeybladets artikelserie, som listar SHL:s bästa spelare på varje position är forwards. De två föregående veckorna har målvakter och backar var listade, och ni läsare har kommit med era synpubkter och förslag. Hoppas ni ger er in i diskussionen även den här gången med era tolkningar på vilka fem forwards som egentligen är bäst i SHL.

Hockeybladets fem bästa i SHL del 3:3, forwards

5. Joel Eriksson-Ek, Färjestad BK
Ni kan historien om supertalangens makalösa säsong vid det här laget. Det som dock ingen kan svara på, är vart det hela kommer sluta innan hockeyplanen byts ut till golfbanor. Joel Eriksson-Ek har talangen som krävs, men även skallen för att ta till vara på den gåva han fått, och den är det många som sakant genom åren. 20-åringen tar nya steg i sin utveckling för varje match som går och är redan i sin unga ålder en riktig härförare ute på isen. Även på internationell nivå. Joel vinner tekningar, jobbar noggrant i alla tre zoner, och gör viktiga poäng för sitt lag. Nästa säsong spelar han i NHL och Minnesota Wild.

4. Broc Little, Linköping HC
181 poäng på 205 matcher i en liga som SHL, där det är svårt att göra mycket poäng, är otroligt starka siffror. Den här säsongen har dessutom amerikanen i 28 års ålder lagt i ytterligare en växel och gjort en rekordnotering med 53 poäng på 52 matcher. Med sin frekventa skridskoåkning är han ett ständigt orosmoment för motståndarnas backar i varje match. Det räcker att bara slappna av i spelet någon enstaka sekund för att direkt bli dragen och hamna bakom Broc Little, i full fart mot mål. Hade poängmaskinen varit lite längre och lite tyngre, så hade han garanterat haft en karriär i NHL.

3. Oscar Möller, Skellefteå AIK
En av få spelare i SHL som är värdig en plats i VM senare i maj är Skellefteås Oscar Möller. Forwarden har dock haft en ryckig säsong med både skador och elände på det personliga planet utanför hockeyn. När måltjuven väl varit med, så har han visat vilken otroligt hög kvalité han håller som ishockeyspelare. 13 poäng och tio mål på 16 matcher säger mycket om hur skicklig han är och hade det varit en normal säsong, så hade han varit med i toppen av poängligan och slagits. Återstår att se om han kan vara med och spela hem ett nytt SM-guld till Skellefteå.

2. Johan Sundström, Frölunda HC
Det är ingen tillfällighet att spelare som Johan Sundström vinner stora titlar, som SM-guldet ifjol med Frölunda. Med sin storlek och puckhantering är han närmast majestätisk i sin centrala roll i laget. Centern är inte den som alltid gör flest poäng, men han har en inställning och mentalitet som smittar av sig på resten av laget, likt den som Joel Lundqvist besitter. Sundström har dessutom kvalitén och spelsinnet för att vara en riktigt bra spelare även på den internationella scenen. Med den 24-åriga göteborgaren i laget som grundbult, så kommer Frölunda vara en guldkandidat i många år.

1. Joakim Lindström, Skellefteå AIK
Ohotad etta, poängkung och den överlägset bästa spelaren i SHL, i alla kategorier, Joakim Lindström. Kungen av Västerbotten är den blott fjärde spelaren i SHL som vunnit guldhjälmen två gånger under sin karriär. Bara Håkan Loob, Anders Eldebrink och Peter Forsberg har gjort det tidigare. Med 54 poäng på 51 matcher, blev han poängbäst i hela ligan. Ett av hockeyvärldens största mysterium är dessutom just Jocke Lindström. Att en spelare av den här kalibern, inte har en lång och gedigen karriär i NHL finns det nog ingen som kan ge ett exakt svar på. Lindström har egentligen inga svagheter i sitt spel och är på SHL-nivå, nästan så fullt komplett man kan bli.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.