Lista: Enastående prestationer

Här listas prestationer som flyger lite under radarn. Prestationer som kan avgöra matcher, i skuggan av målskytte och smörpassningar. Täckta skott, viktiga tekningsvinster och imponerande disciplin – med mera.

Observera: Listan innehåller endast spelare som spelat minst tio matcher under innevarande säsong.

Utan inbördes ordning..

Felix Sandström, Brynäs IF:
Stått i 13 matcher och endast förlorat fyra. Trots detta är det bara fyra av ligans 25 ordinarie målvakter som spelat färre minuter än JVM-stjärnan.

Jonas Holös, Färjestad BK:
Åtta mål, vilket är näst flest av ligans alla backar. Han är den back som avgör flest matcher, då hela fem av hans åtta mål varit matchvinnande.

Emil Johansson, Djurgårdens IF:
Hela 50 minuter och 16 sekunder. Det är den genomsnittliga tiden som hinner gå mellan målen som Djurgården släpper in i boxplay med Johansson på isen. Näst bäst är Dylan Reese, HV71, med 26 minuter och 9 sekunder.

Viktor Ekbom, Örebro HK:
Träffas sällan av några rubriker, men desto fler puckar. Örebrokaptenen täcker överlägset flest skott (78) i SHL. Tvåa är Simon Bertilsson, Brynäs, som legat i skottlinjen 60 gånger.

Pontus Petterström, Skellefteå AIK:
En annan som täcker mycket skott (47) är Pontus Petterström. Han är den forward i SHL som hjälper sin målvakt mest.

Bud Holloway, Skellefteå AIK:
Att kanadensaren är en vass målskytt råder det inga tvivel om. Hela 24 procent av skotten har tar resulterar i mål, vilket placerar honom högst upp på effektivitetsrankingen framför lagkompisen Oscar Möller på strax över 21 procent.

Jonathan Granström, Brynäs IF:
Tekningar i defensiv zon är viktiga att vinna om du inte vill bjuda motståndarna på ett uppställt anfall. I de här lägena är Granström bäst i ligan och vinner 60 procent av sina tekningar.

Daniel Sylwander, Rögle BK:
Bäst i ligan när det gäller tekningar i offensiv zon med sina 77,27 procent. Betydligt bättre än i egen zon där han vinner strax under hälften.

Marcus Nilsson, Färjestad BK:
Varit med under Färjestads samtliga 37 matcher den här säsongen och snittar en speltid på 12 minuter och 34 sekunder per match. Hur många minuter har han spenderat i utvisningsbåset? Inga!

Martin Thörnberg, HV71:
Han snittar bara 15 sekunder per match i boxplay, så att han ännu inte varit på isen vid något baklängesmål i den spelformen är ingen skräll. Att han däremot varit inne på två mål framåt i numerärt underläge och ligger +2 där är anmärkningsvärt.

Värt att nämna igen…

Joakim Lindström, Skellefteå AIK:
Spelar ditt lag hemma mot Skellefteå? Se upp för Lindström. Han är den spelare som gör flest poäng på bortaplan. Han har gjort 19 poäng på 18 bortamatcher hittills.

Läs mer om det och se förra veckans lista med poängligorna på hemma– och bortaplan.

Källa: SHL.se.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN