LISTA: De tio bästa backarna i SHL

SHL-premiären närmar sig och lagen har  i stort sett satt sina trupper inför säsongen. Hockeybladets Samuel Josefsson har rankat de tio bästa backarna i SHL. Håller du med? Hur ser din lista ut?

Vilken av backarna i SHL toppar Hockeybladets skribent Samuel Josefssons lista över de tio bästa på positionen? Vilka är de andra nio i topplistan? Strax får du svaret. Hur ser din topplista ut?

Många stjärnor

Sverige har fått fram många bra backar genom tiderna. Många av dem är stjärnor i NHL och ofta är det någon som slåss om priset som världens bästa back. I somras tog Victor Hedman hem titeln. Hockeybladets Samuel Josefsson synar backarna i SHL och tar fram topp-tio i ligan. Något som inte är helt lätt när han bara får välja just tio backar.

Listan

10. Mattias Bäckman, Linköping

Längst ner i listan hittar vi ett av Linköpings tunga nyförvärv.Det är Linköpings sonen Mattias Bäckman som valt att flytta hem till Östergötland igen. Ett par säsonger i Nordamerika och en säsong i Schweiz. Ett stabilt nyförvärv som kommer att vara nyttig för Cluben denna säsong.

09. Simon Bertilsson, Brynäs

Det ryktades om att Bertilsson skulle lämna Brynäs för utlandet men valde att fortsätta i klubben den här säsongen. En stabil defensiv back och en ledare i Brynäs, där han har varit sedan 2008/2009.

08. Daniel Rahimi, Växjö

Daniel Rahimi är alltid stabil. En defensiv back som sätter in bra tacklingar på sina motståndar. Han är en ledare på isen för sitt Växjö.

07. Jonathan Pudas, Skellefteå

På sjunde plats hittar vi Skelleftepås Jonathan Pudas, en bra tvåvägsback med ett mycket bra skott. Förra säsongen blev det 30 poäng på 52 matcher från backens klubba och mycket talar för att 25-åringen kommer fortsätta producera många poäng för sitt lag även denna säsong

06. Nils Andersson, HV71

En av sommarens värvningsbomber var när Nils Andersson lämnande Malmö för HV71 . Planen var först att spela utomlands men inget erbjudande lockade tillräckligt för Anderssons signatur. Till slut ringde Jönköpingsklubben och gav backen ett erbjudande som han inte kunde motså.. En bra tvåvägsback med ett väldigt smart skott och en bra blick för spelet.

05. Jesse Virtanen, Färjestad

På femte plats hittar vi finländaren Jesse Virtanen som kom från finska ligan inför förra säsongen. Han stod för 30 poäng i sitt första år i klubben och kommer hjälpa Färjestad denna säsong med sitt grymma spelsinne.

04. Joel Persson, Växjö

Joel Persson blev ett stort utropstecken när han värvades från Hockeyettan förra säsongen. Det blev hela 32 poäng på 52 matcher i debutsäsongen och en andra plats i backarnas poängliga. Det belönades med ett NHL-kontrakt med Edmonton Oilers och Persson lånas ut till Växjö denna säsong.

03. Mikael Wikstrand, Färjestad

Mikael Wikstrand hamnar på pallplats i min lista. Han är en väldigt stabil back både defensivt och offensivt. Wikstrand är en av de viktigaste kuggarna i Färjestad.

02. Ryan Gunderson, Brynäs

Ryan Gunderson är såklart med på listan och belönas med en andraplats. Han är en av ligans bästa backar och är väldigt farlig på blå med sitt skott och sitt briljanta spelsinne.

01. Erik Gustavsson, Luleå

Överst i listan och därmed utsedd till den bästa backen i SHL är OS-backen Erik Gustavsson. Luleåvärvningen blev omskriven när backen valde att flytta hem till Sverige och SHL efter många år utomlands. Vid 29 års ålder blir det debut i den högsta ligan i Sverige för Njurundaprodukten.

Läs mer om SHL>>>
De bästa målvaktsparen i SHL>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN