LISTA: De har blivit svenska mästare – år för år

0
5972
De har blivit svenska mästare – år för år
Foto: Bildbyrån/Montage
De har blivit svenska mästare sedan det första mästarlaget korades. Hockeybladet har sammanställt samtliga mästarlag – år för år.

Kommer du ihåg vilket lag som vann SM-guld 1982? Inte? Kanske var du inte ens född? Sedan 1922, med undantag för 1939, 1949 och 1952, har svenska mästare i ishockey korats varje år i Sverige. Sedan 1926 har LeMat-pokalen delats ut till vinnaren och det är Djurgården som lyft trofén flest gånger.

Djurgården har blivit mästare 16 gånger och leder därför maratontabellen. På andra plats ligger Brynäs som tretton gånger kunnat titulera sig som mästare.

I grafiken nedan ser du år för år vilket lag som blivit mästare.

LISTA: De har blivit svenska mästare – år för år
Källa: Wikipedia

Så spelas SHL

SHL spelas i 52 omgångar där lagen möts fyra gånger, två hemma- och två bortamatcher mot varje lag i serien. De sex högst placerade lagen i SHL är kvalificerade för kvartsfinal medan lagen placerade sjua till tia gör upp om de två sista kvartsfinalplatserna i åttondelsfinalerna. Åttondelsfinalerna spelas i bäst av tre matcher där sjuan ställs mot tian och åttan möter nian.

Kvartsfinal till final

Efter att åttondelsfinalerna är spelade är det dags för kvartsfinalerna, där möter det högst rankade laget det lägst rankade laget och så vidare enligt följande, siffrorna anger ranking i kvartsfinal och inte tabellplaceringen.

1-8, 2-7, 3-6 och 4-5

I semifinalen är det samma procedur där det högst rankade laget möter det lägst rankade laget enligt följande, siffrorna anger ranking i semifinal och inte tabellplaceringen.

1-4 och 2-3

Från kvartsfinal och framåt spelas slutspelet i bäst av sju matcher, eller först till fyra segrar. Det högst rankade laget har hemmaplansfördel. I händelse av en sjunde och avgörande match spelas den i det högst rankade lagets hemmaarena.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.