LISTA: Bästa målvaktsparen i SHL

Snart är halva säsongen av SHL spelad. Hockeybladet går igenom alla lags målvakter och rankar de fem bästa målvaktsparen baserat på statistik så här långt.

Listan är helt baserad på statistik och rankningen är gjord efter målvakternas sammanlagda räddningsprocent. Målvakter som har spelat under åtta matcher har spelat för lite för att vara med på listan. Statistiken är hämtad från SHL:s hemsida. Här är de fem bästa målvaktsparen i SHL.

Förklaring av förkortningar: GP=antal spelade matcher, SVS%=räddningsprocent, GAA=insläppta mål i snitt per match, WON=antal vunna matcher, SO=hållna nollor.

De fem bästa målvaktsparen

5. Brynäs
Brynäs målvaktstalang Felix Sandström har endast spelat åtta matcher den här säsongen på grund av en skada. Hans räddningsprocent på dessa åtta matcher har ändå varit ganska bra med tanke på vilken tung säsongstart laget drabbades av. David Rautio har fått ett stort förtroende under den senaste tiden och har gjort det bra. Han är en stor anledning till Brynäs lyft.

 Brynäs GP SVS% GAA WON SO
David Rautio 13 91,64 2,28 7 3
Felix Sandström 8 90,45 2,87 3 0

 

4. Linköping
Jonas ”Monstret” Gustavsson har stått för en del blandade insatser men visar fortfarande ofta att han är en av ligans bästa målvakter. Med sina 91,39 i räddningsprocent är han den sjätte bästa målvakten i ligan i den statistiken. Han backas upp av Jacob Johansson som har stått för en stabil insats under de tio matcher han har fått spela.

Linköping GP SVS% GAA WON SO
Jonas Gustavsson 19 91,39 2,34 10 3
Jacob Johansson 10 90,91 2,46 3 1

 

3. Skellefteå
Skellefteå valde till den här säsongen att behålla samma målvaktspar som förra säsongen med succémålvakten Joni Ortio i spetsen. Det har visat sig vara lyckat än så länge och Skellefteå har ligans tredje bästa målvaktspar sett till statistiken. Ortio verkar dock få vila lite fler matcher den här säsongen. Mycket för att hans back-up Gustaf Lindvall har imponerat  på de tio matcher han spelat.

Skellefteå GP SVS% GAA WON SO
Joni Ortio 16 90,87 2,46 9 1
Gustaf Lindvall 10 92,40 2 5 0

 

2. Växjö
Växjö plockade in Viktor Fasth inför säsongen för att stärka sina chanser till guld ytterligare. Och det har visat sig vara ett bra drag. Fasth drar ett stort lass i Växjö men gör det på ett mycket bra sätt. Och då Fasth behövt vila har Viktor Andrén kommit in och imponerat stort mellan stolparna med sina 92,89 i räddningsprocent och vinst i sju av nio spelade matcher.

Växjö GP SVS% GAA WON SO
Viktor Fasth 19 91,27 2,16 12 3
Viktor Andrén 9 92,89 1,66 7 0

 

Bäst i SHL

1. Djurgården
Djurgården har det i särklass bästa målvaktsparet i SHL sett till den här statistiken. Adam Reideborn har tidigare säsonger varit mycket kritiserad och ifrågasatt som förstamålvakt. Men den här säsongen är det annorlunda. Reideborn är med sina 93,78 i räddningsprocent bäst i SHL. Och han backas upp av Joacim Eriksson som ligger på en tredjeplats på den listan med sina 92,27%. Detta gör Djurgårdens målvaktspar till seriens absolut bästa sett till räddningsprocent.

Djurgården GP SVS% GAA WON SO
Adam Reideborn 14 93,78 1,62 8 0
Joacim Eriksson 11 92,27 2,06 7 1

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN