LISTA: Bästa brödraparen i SHL

Vi har några bröder som spelar i SHL. Hockeybladet har gått igenom spelarna och listat vilka som faktiskt är bäst i serien. Listan baseras på hur spelarna har presterat den här säsongen. Så, vilka är dom bästa bröderna i SHL?

Först och främst ska vi påpeka att skador har påverkat listan då bröderna Westerholm kanske hade hamnat högre upp här. Men med tanke på att Pathrik skadade sig redan efter fyra matcher så kommer man inte högre på listan. Samma sak gäller bröderna Andersson i Malmö, där Erik missar resten av säsongen så det är hans bror Nils som får axla rollen i rampljuset.

Sammanlagt elva brödrapar i SHL

Det finns elva brödrapar i SHL till dags datum. Så det får bli en topp tio helt enkelt. Vilka hamnar då på tiondeplatsen? Häng med i artikeln så avslöjas vilka bröder som hamnar som nummer ett längst ner. Poäng är en stor del av helhetsintrycket såklart, men man kan också ha andra bra egenskaper. Till exempel är bröderna Bibic inte så poängstarka, men kan göra nytta på andra sätt än så. Vissa bröder väntar på genombrotten medan andra är mitt uppe i sina. Vilka hamnar var är frågan?

10. Erik och Isac Brännström – HV71

Erik har den här säsongen fått större förtroende i HV71 och det lär inte bli mindre den närmsta tiden med tanke på skadorna på flera backar i laget. Han snittar 16:48 i istid och har gjort sju assist på 32 matcher, kommer första målet snart också? Isac är forward och har fått chansen i 27 matcher. Istiden är sparsam och han är på gränsen att ta en ordinarie plats i laget. Två mål har det blivit och istiden landar på 6:58 per match.

9. Marcus och Emil Sylvegård – Malmö/Linköping

Marcus har fått spela i 20 matcher för Malmö hittills och lillebror har gjort det bra. Med sparsam speltid har han mäktat med fem poäng, det är imponerande med tanke på att han bara spelar 7:56 per match. Den mer kända brodern Emil spelar i Linköping där han är en riktig retsticka och får sitta på botbänken en hel del. 63 utvisningsminuter men ändå tio poäng. Snittar 12:38 per match och gör det bra i Linköpings lägre kedjor.

8. Alen och Almen Bibic – Rögle/Linköping

Almen Bibic har under säsongen bytt klubb från sin brorsa och hans Rögle till Linköping. Där har det blivit 13 matcher och tre poäng på en något blygsam speltid på 12:55 per match. I Rögle blev det bara en assist på 18 matcher. Brorsan får istället ta ett större lass i Ängelholm där han snittar 16:13 och har gjort tre poäng hittills. Utvisningsminuterna brukar skjuta i höjden för båda bröderna och Alen har hittills dragit på sig 45 minuter medan Almen ligger på 30. Båda herrarna gör ett stabilt jobb med att rensa framför respektive målbur.

7. Ponthus och Pathrik Westerholm – Frölunda

En skada satte stopp för Pathriks framfart i SHL den här säsongen redan efter fyra matcher. Där blev det två poäng och med tanke på fjolårets starka spel så kanske det var något på gång för 26-åringen. Istället får Ponthus klara sig utan sin bror och det har gått helt okej trots det. 15 poäng på 41 matcher är kanske inte vad man hoppades på när man värvade duon, men det är inte kattpiss heller. Frågan är om man kan leverera bättre när båda är hela och friska? Trots att bara en av två spelat så tycker jag att man sammantaget är bättre än bakomliggande par.

6. Nils och Erik Andersson – Malmö

Som skrevs tidigare i artikeln så får Nils dra ett stort lass hos bröderna Andersson. Det får han göra även i vanliga fall, men med skadan som avslutade säsongen och kanske karriären för Erik så är det än mer så. Det är också imponerande siffror som Nils står för. 25 poäng på 38 matcher från sin backplats och han är utan tvekan Malmös bästa back offensivt sett. Snittar 18:21 i istid vilket är lite mindre än vad man kan förvänta sig för en back av Anderssons kaliber. Erik hann göra ett mål på elva matcher innan säsongen tog slut och frågan är om han kommer tillbaka överhuvudtaget. Undertecknad hoppas!

5. Tyler och Tyson Spink – Örebro

Är man tvillingbröder så är man. Det är helt sjuka siffror som bröderna Spink har levererat den här säsongen. Eller vad sägs om att båda har gjort sju mål och åtta assist på 39 matcher? Båda har gjort ett matchavgörande mål, man snittar mellan 15-16 minuters speltid, fyra minuters skillnad på botbänken och både tacklingar och blockerade skott skiljer det bara lite i. Enda stora skillnaden är att Tyson skjuter mer än sin bror Tylor med 60 skott mot 42. Är man tvillingar så är man antar jag, kul att det är på det viset och man har visat att man håller på den här nivån efter sina try out-kontrakt inför säsongen.

4. Einar och Petter Emanuelsson – Luleå

Einar har slagit igenom med dunder och brak den här säsongen och visat att han är bäst av bröderna. Bara 20 år gammal har han noterats för 21 poäng på 34 matcher. Med det är han  en av Luleås bästa forwards, bara Harju, Larsson och Olausson är före i interna poängligan. Petter ligger lite längre ner med sina nio poäng på 32 matcher och har alltså redan fått se sig omsprungen av lillebror. Intressant är att båda spelarna inte har suttit utvisad en enda gång den här säsongen. Imponerande!

3. Jesper och Victor Olofsson – Skellefteå/Frölunda

Jesper är ryktenas man just nu. Det verkar som att en övergång till Färjestad är klar inför nästa säsong. Men hittills spelar han i Skellefteå och där har det blivit 17 poäng på 40 matcher. Helt okej siffror med tanke på att han bara spelar 12:58 per match. Han är förutom OS-trion den bästa forwarden tillsammans med Adam Pettersson som har lika många poäng men mer speltid. Hans bror hittar vi högst upp i målligan. 22 kassar har Victor stänkt dit den här säsongen och risken är stor att det blir NHL nästa säsong. 34 poäng på 39 matcher är näst bäst i laget bakom den stora stjärnan Ryan Lasch som leder hela serien. 22-åringen går en ljus framtid till mötes om han fortsätter såhär.

2. Jonathan och Marcus Davidsson – Djurgården

Här på andraplatsen hittar vi brödraparet som tagit SHL med storm och blivit stora favoriter i Djurgården. Med sin fart och fläkt kan man riva hål i vilka försvar som helst. Marcus har missat ett gäng matcher men har gjort 14 poäng på 30 matcher hittills, och fler lär det bli. Brorsan Jonathan är den som visat framfötterna allra mest i poängkolumnen med sina 25 pinnar på 40 matcher. Med det är han tvåa i interna poängligan framför Engqvist och Bourque som dock missat en drös med matcher. Det som är mest iögonfallande är att grabbarna bara är 19 och 20 år och därför snor man andraplatsen på den här listan framför bröderna Olofsson.

1. Mathis och Ken-Andre Olimb – Linköping

Här har vi den brödraduon som presterar bäst i SHL just nu. Mathis ligger på 30 poäng på 40 matcher och Ken-Andre har redan nu slagit sitt rekord från förra säsongen med 23 poäng på 38 matcher. Man ska snart spela OS för sitt Norge och där lär man också vara ledande spelare framåt. Det är bara nordamerikanerna Derek Roy och Andrew Gordon som blandar sig in mellan bröderna i interna poängligan. Ett norskt brödrapar som är bäst i svenska högstaligan alltså.

Håller ni med om listan? kommentera gärna vad ni själva tycker.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN