LISTA: Alla 00:or i SHL och Hockeyallsvenskan

Redan förra säsongen gjorde killarna födda år 2000 avtryck i SHL och Hockeyallsvenskan. Här är alla spelare födda 2000 just den här säsongen. 

Först var det Lukas Wernblom och sedan kom Nils Höglander. Efter det tog Rasmus Dahlin hockeyvärlden med storm och går med stormsteg mot NHL-draften men det i SHL. Nu kryllar det av spelare födda efter millenieskiftet i SHL och Hockeyallsvenskan. Hockeybladet sammanställer nu alla som gjort avtryck i landets högsta serier under inledningen av säsongen 17/18 och fortfarande har J18-åldern inne. 

Alla spelare födda 2000 i Hockeyallsvenskan

Störst avtryck så här långt har Timrås juniorer från talangfabriken i Medelpad gjort. Jacob Olofsson och Filip Hållander har gjord fem respektive fyra poäng som bäst samt tredje bäst av 00-talisterna. Däremellan finns David Lilja från Värmland och BIK Karlskoga. Med fin teknik har han den senaste tiden gjort ett fint intryck på seniornivå. Mot AIK lurade han bland annat upp Ludvig Claesson på läktaren med en snygg tunnel. Förra året debuterade bland annat Lukas Wernblom och Nils Höglander. Den förstnämnde har gått poänglös så här långt på seniornivå och Nils Höglander fick i helgen bland annat fokusera på J20-spel. Här är samtliga 00:or i Hockeyallsvenskan så här långt. 

Nils Höglader, AIK, 6 matcher (0 mål + 1 assist)
David Lilja, BIK Karlskoga, 8 matcher (2+2) 
Lukas Wernblom, MODO Hockey, 8 matcher (0+0) 
Jacob Olofsson, Timrå IK, 8 matcher (4+1) 
Filip Hållander, Timrå IK, 8 matcher (2+2)
Filiph Åström, IF Björklöven

*Filiph Åström är född redan 2001(!) och står med i Björklövens lag men har ännu inte spelat i Hockeyallsvenskan den här säsongen. 

SHL-spelare födda 2000

I SHL hittar vi den överlägset största talangen för årskullen, Rasmus Dahlin. Han gjorde succé förra säsongen, spelade JVM, debuterade i A-landslaget och är topprankad inför sommarens NHL-draft. Rasmus Sanin gjorde sig känd som TV-pucksspelare, Adam Ginning har sedan tidigare fått stort förtroende i Linköping och Adam Boqvist är även han ett toppnamn inför driften strax bakom Dahlin. Här är 00:orna som gjort sina minuter under årets SHL-säsong. 

Adam Boqvist, Brynäs IF, 2 matcher (0+0)
Marcus Westfält, Brynäs IF, 2 matcher (0+0)
Rasmus Dahlin, Frölunda HC, 8 matcher (2+1)
Oscar Bäck, Färjestad BK, 3 mathcer (0+0)
David Gustafssion, HV71, 10 matcher (1+1)
Adam Ginning, Linköping HC, 2 matcher (0+0)
Rasmus Sandin, Rögle BK, 5 matcher (0+1)
Axel Andersson, Djurgårdens IF 

*Axel Andersson står med i Djurgårdens trupp men har ännu inte debuterat. 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN