Linköpingsstjärnan missar Karjala Tournament

Linköpings stjärnspelare Derek Roy tvingas nu ställa in Karjala Tournament. Detta efter att en ljumske återigen spökar för den NHL-meriterade forwarden.
Förhoppningsvis ska han vara i full träning under veckans gång, säger Linköpings tränare Dan Tangnes till klubbens hemsida.

Tillsammans med Djurgårdens René Bourque blev Derek Roy och Bourque dem enda att tas ut av Kanada till Karjala Tournament från SHL. Dock lämnas nu ett besked om att Roy inte är aktuell för spel i turneringen. En skadad ljumske är anledningen till det.
Derek Roy har en ljumske som har spökat lite och kommer inte åka iväg med Team Canada som tanken var nu under uppehållet utan han kommer att vara hemma och rehabba sin ljumske, säger Tangnes i en intervju till klubbens hemsida.

Det har varit en fin höst för den kanadensiska spelaren i Linköping. På 13 matcher har han nu gjort tolv poäng. I NHL tidigare gjorde 34-åringen hela 738 framträdanden för lag så som Nashville Predators och nu senast Edmonton Oilers. Nu hoppas tränaren i Linköping att han ska vara tillbaka så snart som möjligt.
Förhoppningsvis ska han vara i full träning under veckans gång så vi räknar med att han ska vara i spelbart skick när vi åker ner till Malmö den 14 november, säger Tangnes.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN