Linköping vann borta mot Leksand

Linköping vann ikväll borta mot Leksand med 5–2. Laget fick med det revansch efter förra mötet som slutade 5–1 till Dalalaget.

Leksand fick en riktig rivstart då man tog ledningen efter två minuters spel genom Martin Karlsson. Linköping kvitterade några minuter senare då Jakob Lilja styrde in en puck som Leksands målvakt Atte Engren inte fick tag på. Linköping tog sedan ledningen i powerplay då en omarkerad Mathis Olimb styrde in 2–1 till gästerna.

Little krigade in 3–1

I början av den andra perioden ökade gästerna på sin ledning till 3–1. Broc Little stod som målskytt då han vann pucken i Leksands försvarszon och gjorde sedan på egen hand mål. Leksand fick dock i slutet av perioden in en reducering då Oskar Lang slog in en retur från ett skott av Johan Porsberger.

”Pajen” stängde matchen

Linköping drog ifrån i den tredje perioden då man först gjorde 4–2 genom Niclas Fogström, som avslutade en fin spelvändning för gästerna. Sedan gjorde gästernas lagkapten Niklas ”Pajen” Persson 5–2 då han bröt en passning av en Leksandsback och stänkte in pucken i tom bur.

Leksands IF – Linköpings HC 2–5 (1–2,1–1,0–2)
1–0 (01:46) Martin Karlsson (Tobias Forsberg, Lucas Ericsson)
1–1 (07:52) Jakob Lilja (Niclas Lundgren, Andrew Gordon)
1–2 (12:20) Mathis Olimb (Ken Andre Olimb, Andrew Gordon) spel fem mot fyra
1–3 (23:40) Broc Little
2–3 (35:20) Oskar Lang (Johan Porsberger, Martin Grönborg)
2–4 (50:10) Niclas Fogström (Sebastian Karlsson, Anton Karlsson)
2–5 (58:11) Niklas Persson, mål i tom bur