Linköping förstörde festen på Hovet

Det var två lag med sviktande form som ställdes mot varandra på Hovet. Det var upplagt för fest med Järnkaminernas Dag och Djurgården kom från en seger mot serieledarna Frölunda och Linköping slog Skellefteå senast.

Inför matchen bjöds vi på ett riktigt snyggt tifo (se nedan) från Djurgårdens supportrar som firade Järnkaminernas Dag. Det var hemmalaget som kom in med ett stort självförtroende efter vinsten senast och förde spelet till en början men ställningen var 0-0 efter den första perioden. Så väl Mikael Tellqvist i Djurgårdens mål, som Jacob Johansson i Linköpings, gjorde det bra.

Fortsatt mållöst

Den andra perioden liknade den första med övertag för hemmalaget. Djurgården dominerade och satte en hel del press på Linköping och ett mål hängde i luften. Trots trycket från Djurgården så stod bortalaget med målvakten Johansson i spetsen pall och ställningen var 0-0 inför tredje.

Målkalas i tredje

Efter 40 mållösa minuter så skulle matchen avgöras i tredje perioden. Linköpings Anssi Salmela spräckte nollan efter endast 17 sekunder när pucken hittade in via en motståndarback. Djurgården lyckades inte kvittera innan gästerna satte 0-2 efter lite mer än halva perioden när Henrik Törnqvist fick in pucken över axeln på Mikael Tellqvist. Det skulle komma ett mål till 0-3 också. Emil Sylvegård klev in i slottet och satte pucken högt knappt en och en halv minut efter mål nummer två. Med knappt två minuter kvar så fick Djurgården spela fem-mot-fyra och man plockade även ut målvakten. Dock satte Linköpings Jakob Lilja 0-4 i tom kasse knappt femton sekunder senare. Linköping får resa hemåt med tre poäng i bagaget och Jacob Johansson med sin första SHL-nolla.