SLUTSPEL 2019: Lindström sänkte Djurgården på Hovet

Joakim Lindström sänkte Djurgården med två mål under söndagen. Båda målen gjordes i powerplay och Skellefteå reducerade matchserien till 3–2. Ny tuff drabbning väntar på tisdag, då i Skellefteå Kraft Arena.

Skellefteås stora stjärna Joakim Lindström sänkte Djurgården med sina två första mål i årets slutspel. Skellefteå vann med 3-2 och deras säsong lever vidare. Inför matchen gällde bara en sak för västerbottningarna, vinst. Vid förlust hade Djurgården avancerat till semifinal och Skellefteås säsong hade varit över.

Vi är i den situationen vi är, det är bara full ös från nedsläpp. Jag tycker vi jobbar för varandra på ett bra sätt, säger Joakim Lindström.

En jämn tillställning där matchen svängde åt båda hållen. Skellefteå inledde matchen bäst, Djurgården kom igång en bit in i den första perioden och var det bättre laget till mitten av den andra. Då tog Skellefteå över matchen. Man tog ledningen två gånger om och gick till pausvila med en trygg 2–0 ledning. I den tredje perioden jagade stockholmarna en kvittering men bortalaget höll undan och vann. En svängig och rolig match att titta på för de 8094 som hade tagit sig till Hovet under söndagen.

Matchen går ju upp och ned i vågor, det är två bra lag. Det är ju jämt där ute, säger Lindström.

Powerplay-målen avgjorde

Joakim Lindström, en av Skellefteås största stjärnor, har haft det tungt med målskyttet i slutspelet. Inför den femte matchen stod han på noll gjorda mål. Men det förändrades ikväll efter två mål från hans klubba. I den andra perioden fick Skellefteå powerplay och där kom det första målet. Efter bara 56 sekunder av den tredje perioden gjorde Joakim Lindström sitt andra och västerbottningarnas tredje mål för kvällen, även det i powerplay. Efter matchen var han glad över att ha spräckt målnollan.

Det är viktigt såklart, jag tycker ändå jag sätter mig i situationer för att göra mål. Jag var inte överdrivet stressad över att det inte hade lossnat, men det är skönt att se pucken gå in, säger han.

Powerplay har varit en av Skellefteås viktigaste ingredienser mot Djurgården. Hela sex mål har laget gjort under de första fem matcherna. Att ha ett fungerade powerplay kan vara det som gör att man vinner en jämn match istället för att man förlorar den.

Vinna eller försvinna

Inför tisdagens sjätte kvartsfinal är det återigen kniven mot strupen för Skellefteå. Vinner Djurgården är säsongen över. Joakim Lindström är nöjd med dagens insats och han tror att en liknande insats i nästa match kan leda till seger.

Om vi spelar som vi gjorde idag, då har vi stora chanser att vinna, säger han.