Lindström dementerar schism: ”De har något stort på gång”

Joakim Lindström står fortfarande fast vid sitt beslut med att nobba Tre Kronor. Trots det är superstjärnan poängbäst i hela SHL och för många är han med sin dominans ett givet namn.
– Jag har inget negativt att säga om Tre Kronor. Jag vill fokusera på Skellefteå, säger Joakim Lindström till Hockeybladet.

Joakim Lindström blev inför den här säsongen återigen en spelare för Skellefteå AIK att räkna med. Forwarden valde att vända hem till Skellefteå efter två år på resande fot i Nordamerika och KHL med SKA St.Petersburg. Tillbaka i hemmaborgen är han en av SHL:s bästa spelare och valet att komma hem var lätt.

– Jag är född och uppvuxen här, det är hemma för mig. Jag har gått på många matcher som liten grabb och det är en stor ära att få spela med A-laget. Sedan brinner jag enormt för Skellefteå AIK och fansen här.

”Jag vill fokusera mer på Skellefteå”

Återkomsten i SHL har blivit precis vad alla som bor i Västerbotten hoppades på, i slutet av april när klubben bekräftade värvningen av Lindström. På 46 spelade matcher har 33-åringen mäktat med hela 49 poäng fördelat på 15 mål och 34 assist och leder hela SHL:s poängliga. Trots sin enorma dominans spelar han ändå inte i Rikard Grönborgs Tre Kronor där många ser honom som mer eller mindre given med tanke på den arsenal som poängmaskinen besitter.

– Ingen är given, det finns fantastiskt många duktiga hockeyspelare. Men jag tog beslutet att att inte spela i landslaget och istället fokusera mer på Skellefteå AIK.

På meritlistan har den offensiva katalysatorn en bronsmedalj från landslaget att visa upp. Men trots avsaknade från en betydligt ädlare medalj efter en rad framträdande i Tre Kronor så lockar inte fortsatt spel.

– Jag har varit med en hel del genom åren i Tre Kronor och andra har inte spelat alls. Det är beslutet jag tog och som jag står fast vid, menar Joakim Lindström.

Lindström tror på framgångar för Tre Kronor

Valet från den Skellefteåfödde spelaren om att inte spela i landslaget har gjort att det börjat misstänkas en schism mellan parterna. Det är dock något som Lindström vill dementera och menar istället på att landslaget med den nya förbundskaptenen verkar ha något bra på gång.

– Nej absolut inget sånt, jag gillar Peter Popovic och Rikard Grönborg, de verkar ha något stort och spännande på gång. Det är trevliga människor och jättebra tränare så jag har absolut inget negativt att säga om Tre Kronor.

Du säger att de har något stort på gång, ändå står du fast vid att inte representera Tre Kronor?
– Ja, just nu iallafall. Jag tog beslutet för ett tag sedan och kommer inte att gå in på några detaljer om varför, avslutar Skellefteåstjärnan.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN