Lindqvist tränade med superstjärnan: ”Fick mersmak”

Succén blev omedelbar i Färjestad efter flytten från AIK för Michael Lindqvist. Nu berättar forwarden om sin första tid i Karlstad och om sommarens möte med superstjärnan. 
– Jag såg hur skicklig han var, men också hur hårt han jobbade, säger Lindqvist till Hockeybladet.

Förra säsongen blev Michael Lindqvist AIK:s bästa poängplockare med sina 39 poäng på 51 spelade matcher. Nu är han efter tre spelade matcher i SHL med Färjestad, redan en av lagets viktigaste spelare. ”Linkan” beskriver sig själv som en tvåvägsspelare med sina främsta styrkor i offensiven. I Färjestad har han fått en stor roll och spelar i alla situationer, vilket han också trivs väldigt bra med.

  • Jag är först och främst en offensiv spelare men jag kan egentligen användas på alla positioner.

Starten i Färjestad har börjat precis så bra som han önskat. Tillsammans med Dick Axelsson och Rasmus Asplund har den kedjan varit lagets bästa, och öst in poäng inledningsvis.

  • Både Dick och Rasmus är två otroligt skickliga hockeyspelare som gör det lilla extra. Men grunden till allt är hårt jobb och för mig gäller det mest att visa mig för då kommer jag få pucken.

”Jag fick hör det jag ville höra”

Att valet föll på just Färjestad när det var dags att gå vidare i karriären beskriver högerskytten som ganska enkelt. Efter säsongen åkte han till Värmland och pratade med Håkan Loob, men också med den nya tränaren Johan Pennerborn om hur de såg på honom som spelare.

  • Jag fick träffa både Loob och Pennerborn och de berättade hur de såg på mig som spelare och jag fick höra det jag ville höra. Men jag är beredd att jobba hårt för min plats, de sa att de tror hårt på mig och att de ville ge mig en stor roll.

Var Färjestad med i bilden tidigt för dig?
– Det var ett gäng klubbar som var med i bilden. Färjestad är storklubb med och stora ambitioner. Efter mitt möte var det egentligen inget snack längre om vart jag skulle flytta.

Tränade på skills med Dallas superstjärna

Michael Lindqvist har alla möjligheter att gå hur långt som helst med sin inställning till hårt jobb. Under sommaren fick han dessutom den stora äran att studera superstjärnan, Jamie Benn, till vardags lagkapten i Dallas Stars och kanadensisk landslagsman. En spelare som kombinerar hög skicklighet med otroligt hårt jobb.

  • Ja det var riktigt häftigt. Jag är bra kompis med Mattias Janmark och han frågade om jag ville komma över och träna med deras skillscoach. Då var Jamie Benn med och man såg verkligen hur skicklig han var. Men också hur hårt han tränade och hur mycket jobb han lägger ner. Han körde alltid ett pass inne på gymmet före varje träning och tränade alltid extra på allt.

Fick du mersmak från NHL?
Jag fick absolut mersmak, det var en kul upplevelse att se på nära håll.

Tufft möte väntar mot nykomlingen

Ikväll står Mora IK för motståndet, och Michael förväntar sig en tuff och fartfylld match mot nykomlingarna. Värmlänningarna har tre vinster och har tagit åtta av nio poäng. Men 23-åringen är ödmjuk inför uppgiften och menar att det gäller att vara noggrann.

  • Det kommer vara tufft där ute. Mora är ett väldigt bra lag som har mycket skicklighet och fart. De kommer alltid ut med bra fart på sin hemmaplan och kommer göra det ikväll också, analyserar Lindqvist.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN