Röglekaptenen om mirakelvändningen: ”Fansen lyfter fram oss”

0
268

Under torsdagen väntade den första kvalmatchen till SHL, mellan Rögle och Karlskoga. Röglekaptenen, Christopher Liljewall, berättar om känslorna efter den makalösa vändningen i Lindab Arena.
– Jag tror att vi var lite ringrostiga dem två första perioderna, säger han till Hockeybladet.nu efter matchen. 

Det var bortalaget som inledde bäst och man tog också ledningen med 0-2, det resultatet stod sig fram till 39 sekunder in i den tredje perioden där Rögles vändning startade. Röglekaptenen, Christopher Liljewall, berättar om känslorna efter matchen.
– Jag tror att vi var lite ringrostiga dem två första perioderna, vi har inte spelat match på länge. Vi hade ett bra snack i andra perioden, där vi sa att vi måste steppa upp, få in mer puckar på mål och skapa trafik framför deras målvakt, säger han och fortsätter:

– Det tycker jag vi gör, och får också mycket viktigt ett tidigt mål, efter det lyfter publiken fram oss och vi tar efter och gör en riktigt bra tredjeperiod.

Fick en dålig start

Rögles dåliga start berodde mycket på lagets slarviga defensiv och passningsspel och man kom inte alls upp i den standard man visat de senaste SHL-matcherna.
– Det är klart att vi inte är nöjda med de två första perioderna. Karlskoga är ett jättebra lag och det visste vi om när vi gick ut i denna matchen, men på något sätt satte vi inte passningarna på bladet, och då blir det ingen fart i spelet, säger Liljewall.

Hans formation med Daniel Sylwander och Taylor Matson jobbade hårt hela matchen och var en del av den mirakelvändning Rögle stod för. Såhär förklarar Liljewall trions spel.
– Nä, men jag tror att vi spelar ett rätt så enkelt spel. Vi är alla tre hårt jobbande spelare och nu när vi fått jobba tillsammans ett tag har vi förstått vår roll som är att skapa energi och ligga på deras backar för att pressa fram dem till misstag och kanske få någon utvisning med oss, säger han.

Befarades vara borta resten av säsongen – är nu tillbaka

Den 27:e februari åkte 27-åringen på en underkroppsskada och befarades att vara borta resten av säsongen. Så blev inte fallet och sedan en tid tillbaka har Rögles kapten tränat för fullt och under torsdagens match fanns nummer 16 med på isen. Han tackar den assisterande tränaren, Roger Hansson för hjälpen under skadetiden.
– Ett bra upplägg, bra rehabträning och mycket vilja. Jag tror på mottot att ”Vill man, så går det”. Roger Hansson har kört mycket med mig innan träningarna på is och kroppen har gett bra respons på det. Jag hoppas jag kommer växa än mer på de återstående matcherna. Jag ser redan fram emot lördagens drabbning.

”Jag vet att våra fantastiska fans ska upp där och stötta oss”

På lördag väntar match två i kvalet till SHL. Ängelholmssonen ser fram emot drabbningen i Nobelhallen och hyllar fansen för det enorma stödet.
– Jättekul. Det var ett tag sedan man var uppe i Karlskoga, det brukar va mycket känslor, mycket folk på läktaren och jag vet även att våra fantastiska fans ska upp där och stötta oss. Vi får suga på denna karamellen ikväll, och sedan komma hit imorgon och göra en bra träning så att vi kommer förberedda till lördagens match, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 16 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.