Liljas hovrättsdom förväntas komma idag

Linköpings Jacob Lilja crosscheckade en motståndare i nacken i en match 2015. Tingsrätten ansåg i våras att detta var ett fall av misshandel. LHC-spelaren överklagade till hovrätten och den högre insatsen har nu kommit med sin dom. 

Det var i en Allsvensk drabbning 2015 mot Malmö då den förre Röglespelaren Jacob Lilja crosscheckade Malmöspelaren Jens Olsson i nacken. Idag klockan 11 kommer hovrättsdomen för Linköpings forward finnas läsbar, menar Corren.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd dömde den nuvarande LHC-spelaren till tio matchers avstängning. Fyra av dessa matcher omvandlades till böter på 12 000 kronor.

 Kammaråklagare åtalade Lilja för misshandel

Utöver disciplinnämndens dom valde även kammaråklagare Michelle Stein att åtala Lilja för misshandel. Under rättegången som ägde rum i början av 2017 nekade Lilja till brott. Han sade då att det hela rörde sig om en olyckshändelse. Tingsrätten tittade på videomaterial från matchen och hävdade då att det inte rörde sig om en olyckshändelse. Enligt domen var Linköpingsspelarens handling medveten och fick Olsson att falla till isen, medförande veckolång smärta. Straffet blev då 40 dagsböter på sammanlagt 26 000 kronor.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN