Leksands talang lånas ut igen

Efter att ha återvänt till Leksand efter sin tidigare utlåningsperiod har Fredrik Forsberg fått knapert med speltid. Nu väljer SHL-klubben att återigen låna ut forwarden till allsvenska IK Oskarshamn.
– Vi hoppas och tror att han kommer spelas betydligt mer i Oskarshamn, säger Fredrik Jax, medlem i Leksands sportråd till Leksands hemsida.

Fredrik Forsberg nätade i SHL-premiären för sitt Leksand, men sedan dess har det gått lite sämre och den unge talangen har gått poänglös i varje SHL-match, mycket på grund av lite speltid. Tidigare under säsongen var 19-åringen utlånad till IK Oskarshamn där han svarade för tre poäng på fyra matcher, och nu skickas Forsberg tillbaka till samma allsvenska klubb.
– Nu när vi fått tillbaka Jon Knuts och Tobias Forsberg efter skada har det skapats en tuff konkurrens bland våra forwards. Fredrik har, som alla vet, varit långtidsskadad och behöver få mycket speltid för att utvecklas, förklarar Fredrik Jax för Leksands hemsida.

Att det är skadan som stoppar Forsberg från att få ut sin fulla potential är inget som Jax hymlar om, utan speltid är ett måste om talangen ska lyckas slå sig in i Leksands A-lag på riktigt.
– Det är ett stort steg mellan SHL och Hockeyallsvenskan och vi hoppas och tror att han kommer spelas betydligt mer i Oskarshamn än vad vi kunnat och kan erbjuda hos oss, avslutar Fredrik Jax.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem + två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN