Växjö vann trots rekordsnabbt mål av Leksand

Växjö Lakers tog under lördagskvällen åttonde raka segern när man besegrade Leksands IF som kom på besök till Småland. Slutresultatet skrevs till 4-1.

Matchen inleddes med mål redan efter 8 (!) sekunder av Leksands Johan Olofsson, ett mål som är det fjärde snabbast någonsin i SHL. Det dröjde dock inte länge innan Växjö kvitterade när Dennis Everberg hittade in bakom Atte Engren som för kvällen vaktade Leksandsmålet.

Andra perioden kom Växjö ut med lite mer energi än i första, och en indianare av Leksands Joe Piskula ledde fram till Liam Reddox sjätte mål för säsongen efter dryga sju minuter av andra perioden.

I tredje perioden kom matchen att avgöras. Den inte allt för vana målskytten Arvid Lundberg kom upp med en rejäl projektil till 3-1.
Växjö skulle till sist avgöra matchen definitiv i öppet mål när Adam Brodecki enkelt kunde slå in slutresultatet 4-1.

Växjö tog i och med vinsten åttonde raka segern i SHL.

Växjö Lakers HC – Leksands IF 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)
0-1 (00:08) Johan Olofsson (Ben Youds, Eric Castonguay)
1-1 (01:20) Dennis Everberg (Adam Brodecki, Emil Pettersson)
2-1 (27:11) Liam Reddox
3-1 (46:51) Arvid Lundberg (Adam Brodecki, Dennis Everberg)
4-1 (59:27) Adam Brodecki (Emil Pettersson, Dennis Everberg), mål i tom kasse
Skott: 22-27
Utvisningar VLH: 1×2 LIF:3×2