LEKSAND: Veteranbacken tvingas till operation

Leksands veteranback Johan Fransson tvingas till operation, det skriver klubben på sin hemsida. Operationen sker idag fredag och klubben har en ersättare på plats.
– Eftersom vi vetat om Franssons problematik under en längre tid så har vi sonderat marknaden löpande, säger Thomas Johansson.

36-årige backen Johan Fransson har redan missat 17 av Leksands matcher den här säsongen. Han har hämmats av en skada som nu tvingar honom till operationsbordet.

– Det är bara att gilla läget. Större delen av säsongen har jag haft problem med en ljumske, och fredagens ingrepp har varit planerat ett tag. Efter det väntar några veckors rehab, sedan är planen att komma tillbaka i topptrim under slutskedet av säsongen. Det är skönt att det blir av nu för att få ordning på det. Det är aldrig kul att vara skadad eller att missa matcher, men jag ser det från den positiva sidan. Jag kommer såklart att vara med laget och försöka sprida energi och glädje trots att jag inte kan spela, så jag ska försöka bidra och tillföra med det jag kan ändå, säger Johan Fransson till Leksands hemsida.

Ersättare på plats

Som ersättare till Fransson har Leksand värvat Mirco Müller och hans ankomst till Dalarna gör att operationen nu kan komma till stånd.

– Eftersom vi vetat om Franssons problematik under en längre tid så har vi sonderat marknaden löpande. Det har passerat några alternativ som inte känts helt rätt för oss, men till slut dök Mirco upp. Det blir helt enkelt en back in och en back ut i det här fallet, säger Johansson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN