Leksand tog revansch på Malmö i målrik match

Om Malmö var det bättre laget i första perioden så var det helt tvärtom i andra. Leksand drog ifrån, men Malmö gav sig inte och kom ikapp tidigt i tredje. Leksand tog dock tillbaka kommandot och vann med 4-3.

Malmö tog ledningen efter endast fyra minuter då Rhett Rakhshani höll sig framme. Efter målet tog också bortalaget över och kunde mycket väl ha ökat på. Att 0-1 skulle stå sig till pausvila trodde alla, men med nio sekunder (!) kvar av första kvitterade Leksand. Tobias Forsberg sköt in pucken från en konstig vinkel, och det var match av allt igen.

Leksand inledde andra perioden betydligt bättre. Båda lag hade varsitt powerplay i periodens mittdel, men inget mål gjordes i den spelformen. Leksand tog istället ledningen efter ett backskott från Joe Piskula, hans första mål för säsongen. Hemmalaget ville inte vara sämre i den andra periodens slutskede heller. Ett backskott till och nu med tolv sekunder kvar på klockan så satt ytterligare ett mål.

Intressant slutperiod

Malmö reducerade till 3-2 sex minuter in i tredje och det gav energi. Kvitteringen kom strax därefter, och matchen var återigen helt vidöppen efter två mycket snygga bortamål. Med sju minuter kvar av slutperioden tog Leksand tillbaka ledningen och lyckades behålla den hela vägen. Därmed tog dalalaget tre mycket viktiga poäng i bottenstriden.

Leksand – Malmö 4-3 (1-1, 2-0, 1-2)
0-1 (03:52) Rhett Rakhshani (Fredrik Händemark, Lars Bryggman)
1-1 (19:51) Tobias Forsberg (Lukas Eriksson)
2-1 (35:20) Joe Piskula (Janos Hari, Johan Porsberger)
3-1 (39:48) Ben Youds (Johan Porsberger, Johan Olofsson), spel fem mot fyra
3-2 (45:47) Ilari Filppula (Robin Alvarez, Noah Welch)
3-3 (46:55) Erik Forssell (Frederik Storm, Nichlas Hardt)
4-3 (52:48) Johan Porsberger (Martin Grönberg, Janos Hari)