Leksand nollade serieledarna

Leksands IF slog serieledarna Frölunda med 4-0 i Tegera Arena inför hemmapubliken med sex juniorer i laguppställningen.
– Man blir skitglad, sade ”Perra” Johnsson till C More efter matchen

En av torsdagskvällens matcher var mötet mellan överlägsna serieledarna Frölunda och 13:e placerade Leksands IF i Tegera Arena i Leksand. Matchen inledes direkt med ett mål från hemmalaget när 17-årige Rickard Hugg spelade fram Isac Skedung till sitt fjärde mål för säsongen. Perioden fortsatte med ett ställningskrig och ett bortdömt Frölundamål från Christoffer Ehn innan det ljöd för periodvila

Snabbt mål – igen

Andra perioden hann inte blir mer än tolv sekunder gammal innan Eric Castonguay med ett distinkt handledsskott kunde trycka in 2-0 bakom Johan Gustafsson. Assisterade till målet gjorde Johan Olofsson och Alexander Ytterell.
3-0 kom efter att Leksands Martin Karlsson frispelats direkt från utvisningsbåset och Roger Rönnberg valde att sätta in Dan Bakala i målet – som hållit nollan de två senaste matcher i SHL.

Frölunda kom ut och bjöd upp till kamp under tredje perioden och var riktigt nära vid några tillfällen, men Leksand kunde hålla undan och Martin Karlsson kunde slå in sitt andra mål för kvällen i tom kasse. Matchens slutresultat skrevs till 4-0 till Leksand som kom till spel med sex juniorer efter skador och avstängda.
– Det är fullt stöd i ryggen – det är bara ”ut och kör”, sade Per-Erik Johnsson till C More efter matchen.

Leksands IF – Frölunda HC 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)
1-0 (00:17) Isac Skedung (Rickard Hugg, Tobias Forsberg)
2-0 (20:12) Eric Castonguay (Johan Olofsson, Alexander Ytterell)
3-0 (29:55) Martin Karlsson (Jon Knuts)
4-0 (58:47) Martin Karlsson (Johan Porsberger), mål i öppen kasse
Skott: 29-32 (8-12, 12-8, 9-11)
Skott utanför: 12-15
Tacklingar: 12-15