Skellefteå vände och vann stort i Gavlerinken

Skellefteå AIK låg under, men vände och vann med klara segersiffror när laget gästade Brynäs. Bortalaget gjorde sina tre första mål efter att målvakten David Rautio släppt retur på samtliga tre.

Under kvällen tog Brynäs IF emot toppkolegan Skellefteå AIK hemma i Gavlerinken. Båda lagen tillhör toppen och Brynäs var inte sena med att spräcka nollan hos Joni Ortio trots en pigg inledning av bortalaget. 1-0 var dock ett faktum efter att poängkungen Oskar Lindblom tryckt in målet.

Skellefteå fortsatte att trumma på och tog över matchbilden. Några minuter senare kom också kvitteringen när lagkaptenen Jimmie Ericsson gjorde mål i power-play efter att han snappat upp en retur.

Returer spökade för hemmalaget

Den andra perioden speglar sig med den första då Brynäs åter igen inleder målskyttet, trots bra spel av Västerbottningarna. Kanadensaren Kevin Clark är den som får upp Brynäs i ny ledning. Även denna gången skulle Skellefteå kvittera efter att Brynäs målvakt, David Rautio, åter igen släppt en retur. Denna gång var Andrew Calof påpassligt framme och tryckte in 2-2.

Innan mittaktens slut skulle David Rautio för tredje gången släppa en retur, som skulle visa sig bli förödande. Pär Lindholm sköt och tog till vara på sin egen retur och ledning 2-3 till bortalaget inför sista perioden.

Två minuter tog det in i den avgörande och sista perioden, innan Sebastian Ohlsson kunde utöka ledningen för sitt Skellefteå genom en styrning.
Brynäs tar efter det målet en timeout för att försöka stoppa läckaget, men det hindrar inte Pär Lindholm från att trycka in femman från nära håll.

I slutet försöker Brynäs göra en sista kraftansträngning och komma nära. Men med tre minuter kvar gör Andrew Calof sitt andra mål i matchen och fastställer slutresultatet 2-6.

Brynäs IF – Skellefteå AIK 2 – 6 (1-1, 1-2, 0-3)
1-0 (06.43) Oskar Lindblom (Kevin Clark, Lucas Carlsson)
1-1 (11.35) Jimmie Ericsson (Bud Holloway, Joakim Lindström), spel fem mot fyra
2-1 (23.27) Kevin Clark (Jesper Jensen, Jacob Blomqvist)
2-2 (26.59) Andrew Calof (Jimmie Ericsson, Filip Berglund)
2-3 (36.30) Pär Lindholm (Sebastian Aho)
2-4 (42.16) Sebastian Ohlsson (Fredrik Lindgren, Tim Söderlund)
2-5 (48.19) Pär Lindholm (Joakim Lindström, Marcus Pettersson)
2-6 (57.03) Andrew Calof (Adam Pettersson)