Lars ”Osten” Bergström slutar som GM

Efter att ha varit sportchef och General Manager för Luleå i nio säsonger står det nu klart att det inte blir en fortsättning för Lars ”Osten” Bergström. Det bekräftar klubben på sin hemsida.
– Mitt beslut att inte fortsätta som GM har växt fram den senaste tiden och jag har då försökt tänka vad som kommer bli det bästa för Luleå Hockeys framtid, säger ”Osten”.

Nio säsongers jobb som sportchef och General Manager i Luleå Hockey fick räcka för Lars ”Osten” Begström. Efter säsongen lämnar han sin post som sportsligt ansvarig för klubben.
– När jag accepterade jobbet som Sportchef i Luleå Hockey för nio år sedan så trodde jag inte att jag skulle ha det jobbet så här länge. Det är ett jobb som är både väldigt intressant och stimulerande. På grund av det stora engagemanget för Luleå Hockey har man hela tiden jobbet med sig och blir påmind om det var man än befinner sig, vilket oftast varit positivt., säger ”Osten” i ett pressmeddelande.

”Har gjort ett mycket bra jobb”

Luleås VD, Stefan Enbom, är nöjd med det ”Osten” har gjort för föreningen genom alla år.
– Osten har gjort ett mycket bra jobb för Luleå Hockey. Under hans nio säsonger som GM/sportchef har vi kontinuerligt utvecklats på det sportsliga planet till att nu vara ett lag att räkna med i både Sverige och Europa. Flera framgångsrika grundserier och SM-slutspel, liksom dubbla europatitlar vittnar om detta. Dessutom har ett stort antal spelare utvecklats i föreningen och fått skriva NHL-avtal.

Nu börjar en ny process där det gäller att kolla över vem som ska ta över rollen som General Manager.
– Vi har en längre tid utrett olika möjligheter för att utveckla och förstärka vår framtida sportsliga organisation. En del i detta arbete har varit att säkra Lars Bergströms roll i denna organisation. Så när han nu meddelat oss att han inte önskar kvarstå som GM/sportchef har vi bara att acceptera detta beslut och intensifiera arbetet med att hitta en så optimal lösning som möjligt för Luleå Hockey, avslutar Enbom.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN